Ilić i Mrkonjić se već sukobili oko Koridora

Objavljeno: 10.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Tanjug

Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić izjavio je da je Koridor 11 veliki problem Srbije, jer nema nijednu građevinsku dozvolu.

On je najavio da će njegovo ministarstvo uvesti red u tu oblast, i da će uvesti i "smenu direktora Koridora zbog nesavesnog rada".

- Neću to tolerisati i uvešću sve poslove na Koridoru u zakonske okvire, uz podnošenje krivičnih prijava ako bude potrebno - rekao je Ilić najavljujući da će uraditi sve da se omogući brza legalizacija u Srbiji.

Ilić je izneo i niz optužbi na dosadašnji rad ministra Milutina Mrkonjića i naglasio da takvu situaciju on više neće tolerisati.

- Ja sam resorni ministar za Koridor 11 i neću da mi niko više ulazi u posao i smeta. To neću dozvoliti, ili će me dovesti u situaciju da obustavim sve radove - naglasio je Ilić.

On je saopštio da je reviziona komisija uradila ispitivanja koja su pokazala da je deonica preko Arilja, Ivanjice i Peštera kraća 40 kilometara i jeftinija 600 miliona evra, i da od tih sredstava može da se uradi deonica autoputa ka Užicu i Višegradu.

Sa druge strane, ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić kaže da "i Ministarstvo građevine i Ministarstvo finansija imaju potpuno istu ulogu kao i Ministarstvo saobraćaja u realizaciji ovih projekata, jer su to projekti Vlade Srbije".

Mrkonjić je kazao da "nije lako graditi autoput, mnogo je lakše sanjati, nego nešto ostvariti".

- Kada bih bio maliciozan mogao bih da kažem da on (Ilić) ništa nije uradio...ali to me ne interesuje i neću da ulazim u to, on ima svoj resor i to je njegova stvar - kazao je ministar, dodajući da, ako ga Ilić bude pitao nekad za savet, da će mu uvek izaći u susret.

On je istakao da je vlada osnivač preduzeća Koridori Srbije koje se bavi izgradnjom koridora 10 i 11 i da bi bilo kakava podela u realizaciji tih projekata bila besmislena. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana