Država našla pare za subvencionisane stambene kredite

Objavljeno: 03.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, Press, Tanjug

Isplata odobrenih subvencionisanih stambenih kredita građanima za njihove stanove, koja je kasnila, može se očekivati već od ponedeljka, rekao je ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić.

- Oko 320 miliona dinara je spremno, a subvencionisanje novi krediti će se nastaviti posle rebalansa budžeta - rekao je Ilić nakon obilska naselja Stepa Stepanović na Voždovcu.

Ilić je rekao da je zadovoljan dinamikom izvođenja radova i da se do kraja aprila naredne godine može očekivati izgradnja svih 4.616 stanova na toj lokaciji, a do kraja jula naredne godine i izgradnja kompletne infrastrukture.

On je najavio izgradnju sličnih stanova i u unutrašnjosti Srbije, ali i izgradnju socijalnih stanova za socijalno ugrožene građane-romsku populaciju, samohrane majke, invalide...

Kako je istaknuto, do sada je prodato ukupno više od 2.400 stanova u tom naselju, a kako je najavljeno svim građanima će biti plaćeni penali, zbog kašnjenja radova i sporog dobijanja upotrebnih dozvola.

Ako su na taj način bili oštećeni, građanima će Građevinska direkcija nadoknaditi stanarinu, u vrednosti od četiri evra po kvadratu kupljenog stana. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana