Ispituje se 18 spornih privatizacija

Objavljeno: 01.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, Politika

Od 24 privatizacije sprovedene u Srbiji koje su rezolucijom Evropskog parlamenta označene kao sporne, nadležna tužilaštva ispituju 18. 

U svega tri slučaja - Mobtel, Ce-market i Azotara Pančevo, u toku su krivični postupci, navodi Politika pozivajući se na neimenovanog sagovornika bliskog istrazi.

Ostali slučajavi su Sartid, Jugoremedija, ATP Vojvodina, Luka Beograd, Novosti, Veterinarski zavod Beograd, Keramika Kanjiža, Šinvoz, Zastava elektro, Trudbenik gradnja, Srbolek, Nacionalna štedionica, Koncesija za put Horgoš-Požega, izvoz šećera u EU i prodaja poslovnog prostora nekadašnjeg obračuna za plaćanje.

S obzirom na to da su u većini slučajeva u toku pretkrivični postupci detaljnije informacije o tome dokle se stiglo sa preispitivanjem i postoje li, eventualno, indicije koje bi ukazivale na krivičnu odgovornost nekih od učesnika u spornim privatizacijama, nije bilo moguće dobiti, piše Politika.

List prenosi da je šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer ranije rekao da su sporna 24 slučaja privatizacije i korupcije. Međutim, nadležna tužilaštva, makar na osnovu onoga što je do sada poznato, ispituju 18 privatizacija, prenosi Politika.



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana