Abdić nudi plan spasa za Agrokomerc

Objavljeno: 25.06.2012


Vesti izvor: Kamatica, SEEbiz, B92

Fikret Abdić je u zatvoru napisao svojevrsni privredni manifest u kome iznosi planove za posrnuli Agrokomerc koji je nekad zapošljavao 13.000 radnika.

Abdić u svom privrednom programu napominje kako želi da zaustavi nameru Vlade BiH o podeli Agrokomerca na delove.

Smatra da će njegov koncept koji uključuje solidarnost, odnosno jednaku minimalnu platu radnicima i upravi, rad volontera, pa i penzionera, privući brojne mlade, školovane ljude.

Očekuje i podršku dijaspore koja bi pomagala otvaranju poslovnih mogućnosti te plasmanu proizvoda iz obnovljene fabrike širom sveta.

Tvrdi kako sve ove godine nije prekidao svoje veze s partnerima u inostranstvu, a ti su ljudi spremni uložiti u Agrokomerc i pomoći obnovi proizvodnje i podseća na firmu Agrokomerc Beč koja je osnovana radi lakše komunikacije sa inostranstvom.

Internacionalizacija preduzeća napravljena je i osnivanjem podružnica u Ljubljani, Beogradu i Karlovcu devedesetih godina.

- Podsećam javnost kako je nekada u Agrokomercu iz Srbije radilo 1800 radnika s područja od posebne državne brige, te bi njihovo ponovno zapošljavanje puno značilo i Hrvatskoj - prognozira Abdić.

Od bosanskohercegovačkih vlasti traži da deoničarima Agrokomerca i njemu kao idejnom tvorcu i realizatoru projekta prepuste firmu radi pokretanja proizvodnje i obnove nekadašnjeg privrednog diva.

Tim pre, smatra, jer to zahteva i privredna situacija u tom preduzeću, opterećenom dugovanjem za neisplaćene plate i poreze, obustavljenom proizvodnjom u mnogim pogonima, iznajmljivanjem poslovnih prostora po niskim cenama, i nedostatkom poslovne vizije.
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana