Na padu Fejsbuka zaradio milione

Objavljeno: 21.06.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92

Strmoglavi pad Fejsbuka odmah nakon izlazka na berzu ostavio je brojne ulagače bez ogromne količine novca, ali je ipak bilo i onih koji su na tome zaradili.

Pored osnivača Fejsbuka Marka Zakerberga koji je odmah prvog dana prodao veliki broj akcija za više od milijardu dolara, i koji se zbog sumnje za prikrivanje stvarnih projekcija budućeg profita te kompanije sada suočava sa tužbama onih koji su za te informacije bili uskraćeni, jedan od "profitera" je i Den Najls.

Najls, menadžer finansijskog fonda "Alfa Uan Kapital Partners", je akcije Fejsbuka "šortovao" odmah nakon njihove pojave na berzi. To u praksi znači da se Najls kladio na to da će vrednost akcija pasti u budućnosti. Kako se to upravo i dogodilo, sada kaže da ubira milionski profit.

Sam Najls za američke medije kaže da mu je bilo jasno šta će se desiti sa akcijama Fejsbuka zbog problema za mobilnim oglašavanjem koji ta kompanija ima i nedostatkom profita na tom polju, pa je doneo odluku da se "kladi" na njihov pad.

Akcije Fejsbuka su, inače, od izlaska na berzu pale za gotovo petinu sa početnih 38 dolara. Inače, one poslednjih dana polako dobijaju na vrednosti iako čak i čuveni ekonomisti poput Nuriela Rubinija veruju da bi mogle da potonu na svega 20 dolara. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana