Goldman Sachs: Pad dobiti od 23%

Objavljeno: 18.04.2012


Vesti izvor: Kamatica, Bankamagazin

Američka banka Goldman Sachs ostvarila je pad dobiti od 23 odsto u proteklom tromesečju, ali rezultati su bolji od očekivanja analitičara.

Neto dobiti pala je na 2,1 milijardu dolara u prva tri meseca ove godine, u poređenju sa 2,7 milijardi godinu dana ranije. Iz kompanije su objavili da su troškovi zaposlenika – plate i bonusi – iznosili 4,4 milijarde, što je 16 odsto manje nego u istom prošlogodišnjem periodu, javlja BBC.

Iz Godlmana su rekli da je "aktivnost klijenata i dalje relativno  niska", posebno na području investicijskog bankarstva.

-Verujemo da naša mešavina poslova daje kompaniji značajan prostor za rast prihoda,  privredni i tržišni uslovi nastavljaju da se popravljaju - rekao je Goldmanov izvršni direktor Lloyd Blankfein.

Neto prihodi od investicijskog bankarstva su u posmatranom razdoblju pali 9% na 1,1 milijardu dolara. Kompanija se nedavno našla na meti kritika, nakon što je Greg Smith, koji je vodio poslove derivata u Evropi napustio banku i napisao uvodnik za New York Times u kojem je okruženje u banci opisao kao "otrovno i destruktivno".

Ali Blankfein je odbio te tvrdnje i rekao da ti napadi ne smanjuju vriednosti banke.
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana