Tekst objavljen: 24.10.2024 16:45        


Veliko interesovanje građana za nov model investiranja u nekretnine

(VIDEO): Predstavljena prva zgrada projekta „Investiram na kvadrat“ u Beogradu!


Da bi se investiralo u nekretnine više nije potrebno imati milione jer je mogućnost investiranja i u samo jedan kvadrat sada dostupna svima. Nakon što je nedavno predstavljen u zgradi Narodne banke Srbije, nov model investiranja u nekretnine izazvao je veliko interesovanje građana čija ušteđevina i dalje leži u „slamarici“. Umesto da svoju ušteđevinu oroče u banci ili ulože u kupovinu akcija na berzi, veliki broj zainteresovanih građana već se prijavio na platformi investiram.rs da svoj novac uloži u prvi projekat, odnosno prvu zgradu koja će se graditi u Beogradu po modelu „Investiram na kvadrat“.

– Građani, koji su se u proteklom periodu raspitivali i interesovali za ovu vrstu investiranja u stanogradnju, sada imaju mogućnost da se upoznaju sa konkretnim projektom koji ćemo zajednički realizovati. U pitanju je stambeno-poslovna zgrada u Ustaničkoj ulici u Beogradu, planirane površine 1880 kvadrata, koja će obuhvatiti 21 stambenu jedinicu, 3 poslovna prostora i 28 garažnih mesta. Javna prezentacija, sa svim detaljima projekta i opcijama za ulaganje, biće dostupna za sve one koji se registruju na platformi investiram.rs. Nakon upoznavanja sa kompletnom investicijom, njenom dinamikom i računicom, građani će biti u mogućnosti da postanu partneri u projektu – objasnio je autor projekta „Investiram na kvadrat“ Dušan Uzelac, osnivač finansijskog portala Kamatica.



„Investiram na kvadrat“ je model direktnog i zajedničkog investiranja u stanogradnju koji je dostupan svakome ko ima želju da investira i ostvari zaradu veću od do sada dostupnih vidova štednje i ulaganja.

– Računica je vrlo jednostavna! Ako kažemo, na primer, da investicioni kvadrat košta 1500 evra a da je njegova prodajna cena 2250 evra, dobija se profit od 750 evra koji se deli pola-pola između nosioca projekta i svakog od investitora. Dakle, na uloženih 1500 evra, Vaš profit kao investitora je 375 evra, odnosno 25% od ukupnog novca koji ste investirali. Ako znamo da čitav investicioni ciklus, od kupovine placa do prodaje nekretnina, prosečno traje oko dve godine, računica kaže da Vaš prinos iznosi 1% na mesečnom nivou – navodi Uzelac.


Tim projekta „Investiram na kvadrat“ odgovoran je za kompletan proces realizacije investicije, izgradnju stambeno-poslovnog objekta, izveštavanje investitora o napretku posla i prodaju izgrađenih stanova.



Prvi projekat u Ustaničkoj ulici

– Garancije i obaveze nosioca projekta su precizno definisane ugovorom koji se potpisuje sa svakim od investitora, a koji je u skladu sa važećim zakonskim normama. Potpisivanje ugovora se ugovara tek kada se konstatuje da postoji dovoljan broj investitora za finansiranje 100 odsto investicije. Onda slede uplate novca, i tada projekat može da počne – objasnio je Branislav Puzović, advokat i član pravnog tima.

Direktor projekta Aleksandar Nikčević, kao građevinski inženjer sa više od 20 godina iskustva u gradnji, koji iza sebe ima preko 300.000 izgrađenih kvadrata, smatra da je građevinarstvo u Srbiji konačno dobilo preko potreban i dugo očekivan model finansiranja, koji nalaže da se u realizaciju projekta kreće tek sa prikupljenih 100 odsto potrebnih sredstava. Kako objašnjava, kod takvog modela ne postoji scenario gde dolazi do eventualnog zastoja ili kašnjenja u procesu realizacije projekta, odnosno izgradnje. Svi investitori imaće kompletan uvid u sve faze izgradnje, što je dodatna prednost ovakvog modela investiranju, navelisu predstavnici projekta „Investiram na kvadrat“.

Više o platformi Investiram i samom projektu u Ustaničkoj ulici možete saznati ispod:



Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
branislav puzović aleksandar nikčević investiram na kvadrat dušan uzelac investiranje u nekretnine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana
gates of olympus game starlight princess putaran mahjong ways pragmatic play inovatif lucky neko si kucing keberuntungan situs server kamboja akun vvip muraibet sweet bonanza candyland game deposit qris keberagaman tema game online rahasia sukses zeus apk gacor zeus racikan pola olympus game scatter kamboja pola racikan admin pusat akun pro platinum game mega maxwin situs akun gacor link maxwin game online game ewallet resmi game rtp super tinggi game hoki terbaru game mahjong ways game online gacor strategi mahjong ways trik sweet bonanza