Tekst objavljen: 24.12.2021 18:05        


Postoji pravo vreme za donešenje ispravnih odluka o novcu i ličnim finansijama 

(VIDEO): Kada treba da napravite finansijski plan za narednu godinu?


Da biste imali stabilne finansije, potrebno je planirati unapred. I to nje neka novost. Dobar plan je često pola obavljenog posla.

Međutim, tu dolazimo do jednog ključnog pitanja: koliko unapred treba planirati? I, možda još važnije, kada je tačno pravo vreme da se pripremi plan za narednu godinu?

Dakle, kada planirate svoje finansije, naročito troškove za narednu godinu, potrebno je da to uradite tokom decembra godine koja je na izmaku. I to pre nego što počne praznična euforija oko Nove godine i Božića.

Zašto je dobro napraviti finansijsku konstrukciju za narednu godinu baš u ovom periodu, objašnjava u videu ispod Dušan Uzelac, finansijski savetnik i osnivač portala Kamatica:





Već negde od polovine decembra kreću izazovi potrošnje jer – praznici su pred vratima. Retki među nama mogu da se odbrane od činjenice da sa svih strana stižu obaveštenja o promocijama, punom parom se reklamiraju popusti, a praznici su i dobar razlog za darivanje drugih. Što je samo po sebi lepo i dobro, ali trgovci znaju itekako da to iskoriste i izvuku dosta novaca od nas.

I šta onda dođe?

E, onda dođe januar mesec. Po pravilu, ovo je finansijski najduži mesec u godini. Za njega imamo osećaj da se nikad neće završiti. I onda nam svima bude muka od januara jer smo „na rezervi“ što se tiče novca, a plata nikako da stigne.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Verovatno ste već do sada shvatili koja je poenta ove priče: treba iskoristiti period pre praznika i sve staviti na papir. To može biti dobri stari papir u čvrstoj, tj. papirnoj formi, može biti virtuelni papir ili papir „u glavi“, što će reći detaljno razmišljanje o troškovima i preračunavanje istih.

Dakle, treba napraviti plan i raditi na tome da se on sprovede u delo.

Sprovođenje u delo može da znači i uzimanje kredita. Ali, važno je da to ne bude stihijski, po sistemu sad sam u problemu i uzimam kredit, već to treba uraditi zdravorazumski. Zdravorazumski znači da uzimanje kredita treba da prati sledeće razmišljanje:

„Uzeću kredit da popravim finansijsku situaciju, odgovorno ću ga vraćati, promeniću finansijske navike tako da više nikad neću morati da uzmem kredit u životu“. I ovo bi bilo jedino pravilno razmišljanje. Naročito ukoliko ste stalno u kreditima i ako vam je tog bankarskog proizvoda, realno – preko glave.

U tom slučaju, dobra taktika bi bila iskoristiti činjenicu da krediti postoje i da ih možete dobiti i uparite to sa finansijskim znanjem. To će sigurno doneti dobar rezultat u vidu pozitivnog bilansa u vašem novčaniku.

Ukoliko, pak, mislite da „ne znate sa novcem“ ili niste sigurni u svoje znanje o finansijama – mi smo tu da vam pomognemo. Dovoljno je da kontaktirate Kamatica savetnik tako što ćete nas pozvati na 0700 800 700 i mi ćemo vas voditi kroz ceo proces traženja i podnošenja zahteva za kredit kod banke. Porazgovaraćemo sa vama, preporučićemo gde da aplicirate za kredit i biti uz vas kroz celu proceduru apliciranja, baš zato da vas finansije nikad više ne zabole.

Jer, to je i cilj: da imate kontrolu nad novcem, a ne problem sa njim.

Dakle, možemo da zaključimo na sledeći način: godina 2022. će za vas biti uspešna na polju finansija ako napravite plan za nju pre nego što krenete u prazničnu kupovinu na kraju ove 2021. godine. I, ukoliko u tom planu ima mesta za jedan kredit koji bi vam „pokrio“ sadašnja dugovanja, a pritom ste čvrsto odlučili da ćete se ponašati finansijski odgovorno u narednih 365 dana, to će biti dobar početak.

Kamatica savetnik je tu da vam pomogne savetima i u odabiru najpovoljnijeg kredita, da više nijednu godinu ne završite sa minusom na računu.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
finansijski plan plan ličnih finansija novac lične finansije kamatica savetnik Nova Godina 2022 najpovoljniji kredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana