Tekst objavljen: 08.07.2023 12:00        


Prema Zakonu o saobraćaju, auto-putem mogu da saobraćaju samo ona vozila koja zbog svojih performansi mogu da voze brže od 60 kilometara na sat

U ovoj zemlji postoji kazna za presporu vožnju


Pojam "minimalna brzina"ne postoji u nemačkom Zakonu o saobraćaju, ali postoji propis prema kojem se vozila koja ne mogu razviti brzinu kretanja veću od 60 kilometara na sat ne smeju kretati auto-putem.

- Bez valjanog razloga, motorna vozila ne smeju voziti toliko sporo da ometaju tok saobraćaja. Vozač mora voziti unutar okvira lokalnog ograničenja brzine na takav način da doprinosi protoku saobraćaja. Granica spore vožnje je zato tamo gde su drugi njom namerno ometani, odgovor je ADAC-a za sve one koji se pitaju koja je najmanja dozvoljena brzina vožnje na auto-putu u Nemačkoj.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Naime, prema Zakonu o saobraćaju, auto-putem mogu da saobraćaju samo ona vozila koja zbog svojih performansi mogu da voze brže od 60 kilometara na sat.

Svako ko namerno ometa druga vozilasporom vožnjom može biti kažnjen sa 20 evra.

Propisi o saobraćaju nalažu da brzinu treba prilagoditi okolnostima, uključujući stanje puta, stanje u saobraćaju i vremenske prilike.

Lične veštine vozača takođe igraju ulogu: na primer, vozač početnik može voziti opreznije i sporije. Kao drugi mogući razlog male brzine ADAC navodi i velike i teške transporte i starije automobile sa malom snagom motora.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
minimalna brzina kazna za presporu vožnju ograničenje brzine Nemačka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana