Tekst objavljen: 12.07.2019 13:20        


Većina ljudi izostavi svoje neuspehe prilikom sastavljanja radne biografije (CV) i trudi da na sve načine impresionira poslodavca, ali Džef Skardino nije jedan od njih

Šta se desi kada poslodavcu pošaljete listu svojih neuspeha?

Skardino, koji je kreativni direktor u jednoj marketinškoj kompaniji i univerzitetski profesor u Bruklinu rešio je da napravi eksperiment tako što će poslati "iskreni" CV koji verovatno nikada niko ne bi sastavio.

On je tako poslao listu svojih najvećih neuspeha na adresu 10 kompanija i dobio je osam odgovora kao i pet ponuda za razgovor.

U svom CV pisao je da ima loše reference, da nema posebne veštine, da se ne može pohvaliti tačnošću, kao i da nije uspeo da proda nekoliko ideja… Naveo je da je izgubio nekoliko velikih igrača dok je radio u reklamnoj industriji, kao i da je radio na nekoliko projekata koji su propali.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Jedan od odgovora potencijalnih poslodavaca je glasio: "Kada sam pročitao tvoje propratno pismo, pomislio sam da je šala, ali nakon što sam pogledao i radnu biografiju zaista sam bio impresioniran iskrenošću".

On je takođe slao i svoj pravi CV i dobio jedan odgovor ali nijedan poziv na sastanak.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
radna biografija cv pun grešaka džef skardino CV pisanje cv-a

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana