Tekst objavljen: 25.09.2024 16:40        


Savremeno i tradicionalno u šarmatnom spoju na Beogradskom sajmu od 01. do 06. oktobra

Sajam nameštaja: Most između tradicije i modernog


Šezdeset godina postojanja Međunarodnog sajma nameštaja u Beogradu je dokaz da je ova manifestacija uspela da se održi i da se razvija prateći trendove vremena. Kroz svoju dugu istoriju, sajam je bio svedok kako se ukus potrošača menjao, kako su se tehnologije razvijale, ali i kako se neke stvari, poput ljubavi prema prirodnim materijalima i kvalitetnom dizajnu, nikada nisu promenile.

  • Tradicija kao temelj inovacije

Drvna industrija ima dugu tradiciju u Srbiji, a sajam nameštaja je oduvek bio mesto gde se ta tradicija neguje i promoviše. Ručno izrađeni komadi nameštaja, izrađeni od kvalitetnih materijala poput drveta, kože i tkanina, i danas zauzimaju posebno mesto na sajmu. Međutim, pored tradicionalnih tehnika izrade, na sajmu se mogu videti i najnoviji trendovi u dizajnu, koji često spajaju tradiciju i modernu estetiku.

  • Nema dobrog nameštaja bez – alata

Ono što već šest decenija zaokružuje ovaj tematski profilisan događaj je i Međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju. Ove godine on se održava od 1. do 5. oktobra, uz slobodan ulaz za posetioce. Da bez dobrog i preciznog alata nema ni dobrog nameštaja, moći će da se uvere svi koji posete i izložbeni deo ovog sajma, gde ih čeka širok spektar mašina i alata za visoku preciznost u obradi drveta.

  • Spajanje starog i novog

Savremeni dizajneri sve češće se vraćaju korenima i traže inspiraciju u tradicionalnim zanatima i tehnikama. Tako možemo da vidimo kako se klasični oblici nameštaja reinterpretiraju kroz upotrebu novih materijala i tehnologija. Na primer, tradicionalni ormari se mogu izraditi od kombinacije drveta i metala, a ručno tkane tkanine mogu da se koriste za presvlačenje modernog nameštaja.


  • Održivost kao ključni faktor

Osim spajanja tradicije i modernosti, sve veću ulogu ima i tema održivosti. Proizvođači sve više pažnje posvećuju upotrebi prirodnih materijala, reciklaži i smanjenju otpada. Na sajmu se može videti sve više nameštaja koji je proizveden na ekološki prihvatljiv način, kao i proizvodi koji su napravljeni od recikliranih materijala.


Sajam nameštaja u Beogradu je više od izložbe novih proizvoda. On je mesto gde se susreću tradicija i inovacija, gde se promoviše domaća proizvodnja i gde se postavljaju trendovi u dizajnu enterijera. Spajanjem starog i novog, sajam nameštaja nudi inspiraciju kako za profesionalce iz ove oblasti, tako i za sve one koji žele da svoj dom urede na jedinstven i originalan način.


Radno vreme sajma Nameštaja 01. i 02. oktobra je od 10 do 19 časova, a od 03. do 06. oktobra će biti od 10 do 20 časova. Pojedinačna ulaznica košta 500 dinara, grupna 350, grupne ulaznice za učenike i studente 250, a parking za automobile u sajamskom krugu 200 dinara po satu.

Radno vreme sajma Mašina i alata za drvnu industriju je od 10 do 19 časova, a ulaz je besplatan, dok se parking za automobile u krugu sajma naplaćuje 200 dinara po satu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
1 do 6 oktobar 2024 beogradski sajam nameštaj sajam nameštaja sajam nameštaja 2024

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana
game spaceman online game rtp tinggi game gampang cuan fitur terbaru pg soft raja game online cara pasang parlay sbobet situs toto muraibet sugar rush x1000 taktik cuan gatotkaca winrate mahjong ways trik pola maxwin mahjong teknik mengasah skill pancing scatter mahjong betsatu koi gate emas habanero game para dewa olympus jarang rungkat di situs terbaik 1131gg game tembak ikan situs game gacor bersejarah rtp live pg soft berburu petir maxwin zeus