Tekst objavljen: 06.06.2024 15:35        


Da li ste znali da možete investirati i u izgradnju samo jednog kvadrata neke nove zgrade i na taj način zaraditi ili doći do nekretnine - prenosi portal Bankar.me

"Prvi put u Srbiji: Investiranje u izgradnju samo jednog kvadrata neke nove zgrade"


Novi model ulaganja predstavljen je u Narodnoj banci Srbije.

Na pitanje kako ovaj model investiranja funkcioniše, Dušan Uzelac je za TV Prvu rekao da je na našem tržištu jedna opcija za investiranje u nekretnine za šta nije potreban veliki iznos da se kupi cela nekretnina.

“Ovim modelom je osmišljeno da vi u stvari finansirate proizvodnju jednog kvadrata. Taj kvadrat je naša odgovornost da mi to sprovedemo i napravimo celu zgradu. Znači, zamislite dvije hiljade ljudi koji se skupe i finansiraju proizvodnju po jedan kvadrat – dakle to je zgrada od dve hiljade kvadrata. Zgrada se proda u formi stanova i profit delimo pola-pola. To je cijeli biznis model”, objasnio je Uzelac.

Investiranje na ovaj način pruža mogućnost da se uđe u investiranje građevinskog sektora, a da to ne mora da bude sa iznosima koji su preveliki.


Na nivou jednog kvadrata, to je investicija reda veličine 1.500 eura, kazao je. Tako da je to osnovni ulog koji je potreban za ovo.

“Ovaj model je pogodan i za one koji žele da kupe stan zato što je ovim modelom moguće da vi unapred finansirate proizvodnju vašeg stana gdje krećete upravo od ove računice proizvodne cene stana. I na nju se opet ovaj model pola-pola dodaje. Vi tehnički dobijate stan koji je niži od tržišne vrednosti aktuelne na tržištu nekretnina”, rekao je Uzelac.

“Ceo ovaj model je potkovan sa svim pravilnim aspektima i sve je predviđeno. Garancija projekta je upravo to da ako mi proizvedemo kvadrat za 1.500 eura – to je pretpostavka da cena nekretnina padne na 1.500 eura – je u stvari moment kada će to biti na nuli. Sve preko te cene, preko proizvodne cene, donosi profit u ovom projektu”, dodao je.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
investiranje u nekretnine investicioni kvadrat dušan uzelac investiram2 investiram na kvadrat

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana