Tekst objavljen: 16.10.2023 16:15        


Delimo sa vama nekoliko saveta, a na vama je da procenite šta je izvodljivo i u kojoj meri...

Ovo je jedan od najčešćih mitova o štednji struje


Još jedna zima, odnosno grejna sezona je pred nama, te je sada pravo vreme da razmotrimo opcije za uštedu energije i novca.

Velika većina ljudi će naredne mesece mahom provoditi kod kuće - onda kada ne radi, ili ako radi na daljinu, a bitno je postići kompromis:ugejati se, ali tako da računi ne oduu nebesa.

Hajde da, za početak, razbijemo jedan ustaljeni mit,a to je da je isplativije ako vam grejno telo radi stalno - to se posebno odnosi na inverter klime.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Doduše, ušteda novca za energiju ne odnosi se samo na to da li je grejanje isključeno ili isključeno, mada je to svakako deo toga. Stručnjaci iz engleskogFonda za uštedu energijesu došli do zaključka da ostavljanje grejanja na niskom nivou tokom celog dana, zapravo, nije jeftinija opcija.

Štaviše, ako koristite grejanje samo kada vam je potrebno - to je bolje za vaš bankovni račun. Ako razmišljate o gubitku energije, imajte u vidu davaš dom konstantno gubi toplotu i energiju.

Drugim rečima, ako grejete kuću samo kada je to potrebno - onda gubite minimalnu količinu toplote i energije, i na taj način štedite i na jednom i na drugom aspektu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
inverter klima struja potrošnja struje štednja struje grejanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana