Tekst objavljen: 17.10.2023 14:35        


Sve više domaćih, ali i stranih turista dolaze ovde

Ovo je banja sa verovatno najpovoljnijim noćenjem u Srbiji


Sijarinska banja jedno je od lečilišta u Srbiji koje privlači sve više pažnje domaćih, ali i stranih turista. Sijarinska banja jedinsvtena je u Evropi po termalnim izvorima tople vode. Cene noćenja su raznolike, ali ne i preskupe. Listajući oglase pronašli smo prenoćište za samo 300 dinara.

Sijarinsku banju često nazivaju biserom juga Srbije, smeštena je u Jablaničkom okrugu u opštini Medveđa, na 52 kilometra od Leskovca. Banja ima svega 376 stanovnika. Bogata je lekovitim izvorima i pruža usluge lečenja za brojne bolesti.

Cene smeštaja u Sijarinskoj banji

Noćenje u ovoj banji može se naći po dosta povoljnim cenama. Tokom listanja oglasa, naišli smo na jedan gde se izdaje apartman za 14 evra po osobi. U opisu oglasa stoji da se aprtman nalazi u blizini banje, od banje je udaljen svega 500 metara. Gostima je od dodatne opreme na raspolaganju internet, tv, pokrivači, posteljina...

Jedan od oglasa nas je iznenadio. Sobe za izdavanje u Sijarinskoj banji koja se nalazi 100 metara od gejzira je samo 500 dinara po osobi, a na raspolaganju su vam tri dvokrevetne sobe, terasa, kupatilo.

Iako ste milsli da je 500 dinara previše jeftino , pronašli smo još jedan oglas gde je cena noćenja, verovali ili ne 300 dinara. Smeštaj se nalazi na samo 150 metara od hotela i gejzira, a isto toliko i od olimpijskog bazena.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


O Sijarinskoj banji

Poslednjih godina za banjama u Srbiji vlada veliko interesovanje, a Sijarinska Banja postaje sve popularnija jer se grade novi objekti a prateći sadržaj je sve bogatiji i prilagođen svakom uzrastu. Banja poseduje 26 izvora, od kojih se čak 18 koristi u medicinske svrhe.

U Donjoj Banji smešteni su Glavni izvor, Izvora za inhalaciju, Mali Gejzir, Gejzir, Rimski izvor, Borov, Spasa, Raja i Hisara, dok Gornja Banja ima svoje izvore kao što su Jablanica, Zdravlje, Suzica, Snežnik, tri izvora u Blatištu, Kiseljak i bušotina B-4.

Voda u banji razlikuje se po hemijskom sastavu a temperatura ide do 76 stepeni. Ovde se nalazi pet bazena za kupanje, 15 kada, tri blatna jezera i plivački bazen sa mineralnom vodom, a osim toga banja je poznata i po lekovitom blatu.

Šta leči Sijarinska banja

Sijarinska Banja sve više privlači turiste zbog aktivnosti koje nudi. Neki dolaze samo da se odmore i uživaju u prirodi, neki zbog lova i ribolova, dok je zaljubljenici u sportske aktivnosti biraju baš zbog obilja terena. Ipak, kao i mnoge banje u Srbiji, i ova je i dalje najprivlačnija zbog impresivnog broja izvora tople vode. Posebno se ističe zbog retkih gejzira tople vode koji su jedinstveni u Evropi.

Bolesti koje se leče i tretiraju u banji su:

  • Problemi sa kičmom i leđima
  • Više vrsta reumatizma
  • Ostala oboljenja koštano-mišićnog sistema
  • Ginekološki problemi
  • Bolesti pluća i ostalih disajnih organa
  • Konjuktivitis
  • Šećerna bolest
  • Anemija
  • Neki oblici neuroze i stanja psihofizičke iscrpljenosti organizma
  • Bolesti bubrega i mokraćnih puteva
  • Bolesti žuči, žučnih puteva, pankreasa i jetre
  • Bolesti digestivnog trakta
  • Kožna oboljenja

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sijarinska banja cena noćenja banje u srbiji banjski turizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana