Tekst objavljen: 13.10.2019 18:00        


Ovogodišnja letnja turistička sezona smatra se završenom, ali last minut ponude za mnoge egzotične i daleke destinacije obezbeđuju turistima povoljne aranžmane za letovanje u novembru i decembru

Letovanje u decembru: Gde je najjeftinije?

Zimsko letovanje je idealno za putovanje na dalje i egzotične destinacije u tropskoj zoni. Prema rečima turističkih radnika najpopularnije su u jugoistočnoj Aziji, Indoneziji, Tajlandu i na ostrvima u tom regionu. Zanimljiva je i Afrika i sve je Iiše tura koje posećuju Južnoafričku Republiku ili Keniju.

Za letovanje u novembru u ponudi je sedmodnevni last minit aranžman za Hurgadu po ceni od 370 evra, sniženo sa 489 evra. Skuplja ponuda u zimskom periodu je 599 evra, jeftinije za 40 evra od prethodne cene. U pitanju su ol inkluziv usluge u visokokategorisanim hotelima, a obroci se služe po principu švedskog stola. Preporučuju se porodicama sa decom zbog različitih zabavnih, edukativnih i rekreativnih sadržaja poput akvaparka, dečjeg kluba i plitkog ulaska u more.

Last minit donosi i povoljan aranžman za Dubai. Petodnevni paket sredinom novembra je sa 515 evra, a sa sniženjima moguće je ugrabiti last minit za oko 400 evra. Usluga obuhvata noćenje sa doručkom.

Za Kubu polasci u novembru i decembru za 10 dana su oko 950 evra bez transfera, dok su ol inkluziv ponude za devet noćenja, bez transfera, od oko 1.200 evra.

Najimpresivnije ostrvo Indonezije, Bali, nudi egzotičan odmor, a cena jednog noćenja po osobi je od 59 do preko 90 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prelepe plaže i planinski predeli Tajlanda su sinonim letovanja iz snova, poručuju turistički radnici. Najpopularnije ostrvo je Puket, a noćenje u hotelu u studijskom apartmanu je od 86 evra po osobi. U pojedinim hotelima sa tri zvezdice noć u deluks sobama je po osobi 206 evra.

Noćenje sa doručkom u Tanzaniji kreće se od 198 evra, dok je polupansion u luksuznijem smeštaju od 379 evra. Paket aranžman koji obuhvata avio-karte, takse, transfer, polupansion za dve osobe, devet noćenja je oko 2.270 evra. Agencije nude i povoljnije aranžmane za ovu destinaciju.

Većina dalekih egzotičnih destinacija pogodnih za zimsko letovanje ima u ponudi zanimljive fakultativne izlete. Dvodnevni safari u Africi je oko 420 dolara, dok je poseta ostrvu Kornjača oko 40 dolara.

Na Kipru je last minit noćenje od 40 do 60 evra, a sedmodnevno letovanje na Sejšelima u novembru i decembru je oko 980 evra po osobi. U cenu su uračunate i avio-takse, transfer i doručak.

Treba imati na umu da su Sejšeli, Maldivi i pa i aranžmani na Tajlandu nešto jeftiniji za vreme kišne sezone, ali isto tako dešava se da budu povoljne vremenske prilike, zbog čega mnogi i rizikuju.

Dubai rezervisati na vreme

Dubai kao egzotična destinacija i sada je veoma pristupačan, tvrde u turističkim agencijama.

- Aranžmani su od 450 evra, u zavisnosti od ponude. Pogotovo se isplati putovati na ove destinacije ako početkom godine rezervišete put za kraj godine. Tada imate dovoljno vremena za isplatu do polaska, a ranim bukingom ostvarićete i pravo na popuste. Postoje ponude gde je za dvoje dece zimsko letovanje gratis - kažu iz jedne agencije.

Jeftinije kraj Indijskog okeana

Sedam polupansiona na Mauricijusu sa avio-taksama i transferom za jednu osobu u novembru i decembru može stajati oko 1.200 evra. Za decu do 12 godina je besplatno. Putovanje i letovanje na ovoj destinaciji može biti skuplje, čak 4.000 evra po osobi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
letovanje decembar Dubai Afrika kenija maldivi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana