Tekst objavljen: 27.10.2023 16:15        


Bliži se 1. novembar i obaveza vozača da na svojim vozilima imaju zimske gume ako se na kolovozu nalaze sneg, led ili poledica

Koliko vulkanizeri naplaćuju zamenu guma pred zimsku sezonu?


Penumatici ove godine nisu poskupeli, ali jesu usluge nekih vulkanizera koji naplaćuju od 700 do 2.000 dinara po točku.

Poznavalac prilika u ovoj industriji, Saša Mitrović kaže da je primećeno povećanje cena zimskih guma posebno za modele najviših performansi.

- Cene vulkanizerskih usluga montaže i demontaže guma rastu iz godine u godinu, pa sada za taj trošak treba izdvojiti od minimalnih 700 dinara za gume manjih dimenzija pa sve do 2.000 dinara po točku za gume većih dimenzija. Prikazane cene se uglavnom odnose na gradske vulkanizerske radnje, dok su u prigradskim naseljima i manjim gradovima u unutrašnjosti cene niže i do 30 odsto - napominje Mitrović.

Kako je za Alo! rekao majstor Nikola iz vulkanizerske radnje sa Čukarice, čak i za njega koji to radi su neke cene preterane.

- Iskreno da vam kažem, ja sam čuo da su kolege podigle cene usluga, ali ja sam ostao sa starim cenama. Skidanje, demontaža, montaža i balansiranje dođe oko 1.000 dinara po točku i meni je to stvarno realno. Mislim da bi mi bilo prosto neprijatno da se taj posao naplati više, sada, ne znam, možda je njima to u redu – rekao nam je Nikola.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Drugi majstor, Zoran Vojinović izvulkanizerskog servisa u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu, kaže da kod njih usluge jesu poskupele, ali opet su jeftinije od nekih radionica gde nisu.

- Cena zavisi od dimenzije točka, ali najčešće su to gume „petnaestice“, za njih ceo proces zamene košta 850 dinara po točku sada, a pre je bilo 750 po točku – ispričao je on.

Razglog za to je, kaže, poskupljenje repromaterijala, tegova, pa i radničkih dnevnika.

- Radnika nema, pa oni koji hoće da rade, zahtevaju velike plate, tako da i to utiče na cenu – objasnio je on.

Kako nam je rekla Brana iz vulkanizerskog servisa na Rakovici i kod njih zamena guma ide od 800 do 1.100 dinara po točku.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vulkanizeri zamena guma zimske gume cena automobili

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana