Tekst objavljen: 16.08.2023 14:05        


Minimalne dnevne tarife za parkiranje na aerodromima u regionu kreću se od 2,5 do 24 evra, a nedeljni trošak parkiranja košta od 17,9 do 87 evra, pokazuju podaci dostupni na njihovim sajtovima

Koliko košta parking na beogradskom, a koliko na aerodromima u komšiluku?


Cene se inače formiraju u zavisnosti od udaljenosti određenog parkirališta od terminala, pa je tako parkiranje najskuplje tamo gde je parking najbliže zgradi aerodroma. Pojedini aerodromi nude mogućnosti i besplatnog parkiranja u trajanju od pet minuta do čak tri sata. Inače, najniža tarifa za parkiranje po satu u regionu je na aerodromu u Podgorici – jedan evro svaki započeti sat, s tim što se prvih 15 minuta zadržavanja na parkingu ne naplaćuje.

Sledi Tirana sa 1,4 evra po satu, aerodrom u Sarajevu 1,5, u Skoplju 1,6 evra, a prvih deset minuta je gratis. Na Aerodromu „Nikola Tesla” minimalna tarifa za parkiranje po satu iznosi 1,7 evra, s tim što se na parkingu „Tesla” nudi i mogućnost besplatnog parkiranja u prva tri sata. Na aerodromu u Sofiji sat parkiranja košta dva evra, a u regionu je najskuplje parkiranje na aerodromu „Franjo Tuđman” u Zagrebu sa 3,5 evra za jedan sat.

Oni koji se zadržavaju duže parking-mesto mogu da plate i ceo dan i u tom slučaju će, na primer, najmanje platiti na beogradskom aerodromu, i to 2,5 evra, u Tirani ta usluga košta 4,8, a u Atini osam evra. Dnevna karta za parkiranje na aerodromu u Skoplju košta 13,6, u Budimpešti 14,5, u Sofiji 18,3 evra. U Zagrebu ta usluga staje 21 evro, a u Podgorici 24 evra. Dnevna parking-karta je najskuplja na aerodromu u Sarajevu, i to 38,2 evra. Beogradski aerodrom „Nikola Tesla” ima najnižu cenu i za nedeljnu tarifu, i to 17,9 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Na drugim aerodromima u regionu ta usluga je značajno skuplja i ide sve do 87 evra, koliko moraju da plate vlasnici automobila koji parkiraju vozilo na aerodromu u Zagrebu. Ova usluga na aerodromu u Sofiji košta 49, u Sarajevu 53,5, a na aerodromu u Podgorici 60,5 evra. Inače parkiranje u blizini aerodroma može da bude i jeftinije, ali u slučaju da se automobil parkira dalje od aerodroma.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
parking na aerodromu cena parkinga na aerodromu tirana sofija aerodrom nikola tesla cena parkiranja Beograd zagreb Sarajevo podgorica Skoplje budimpešta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana