EUR 117,58 USD 100,06 CHF 109,33

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 12.08.20. :: 117.5845 rsd

Tekst objavljen: 31.07.2020 11:10        


Da li ste znali da u nekoliko evropskih država možete kupiti državljanstvo. To će vam omogućiti ne samo da živite u tim zemlja, već u nekim slučajevima i da možete izabrati bilo koje mesto za život unutar EU

Koje države prodaju državljanstvo i kako se kreću cene?

Osim toga, dobijate mogućnost da putujete širom sveta. Američki magazine Forbes istražio je u kojim zemljama je moguće novcem doći do državljanstva, a BiznisInfo prenosi one zemlje koje bi mogle biti zanimljive našim čitaocima.

Naravno, ovo zadovoljstvno nije nimalo jeftino.

Portugalija

Portugalija je postao žarište ljudi koji žele napuštiti posao i preseliti se u inostranstvo.

Da biste dobili pasoš Portugalija, potrebno je učestvovati u programu Zlatna viza koji ima nekoliko načina za kvalificiranje, uključujući davanje donacije za portugalsku umetnost i kulturu, ulaganje u posao, pokretanje posla ili kupovina nekretnina. Zabavna činjenica: Da biste postali građanin, morat ćete položiti test istorije Portugala.

Malta

“Program pojedinačnih investitora” na Malti jedan je od najpopularnijih programa dobijanja državljanstva. Da biste dobili malteško državljanstvo, to će vas koštati otprilike 1,1 milion dolara kombinovanjem donacija i posjeda nekretnina. Zauzvrat, imate pravo živeti i raditi na Malti ili u celoj EU. Takođe ćete dobiti bezvizni pristup za 183 zemlje širom sveta.

Kipar

Kiparski investicijski program nije jeftin: za njega je potrebno izdvojiti oko 2,5 miliona dolara u donacijama i ulaganjima u nekretnine, ali zauzvrat ćete moći putovati bez viza do 174 odredišta širom sveta.

Austrija

Austrija ima jedan od najjačih svetskih pasoša, a svojim vlasnicima omogućava bezvizni pristup do 187 destinacija širom sveta, kao i pravo na život u svim zemljama članicama EU. Ali, to zadovoljstvo nije jeftino: potrebno je uložiti minimalno oko 3,5 miliona dolara.

Turska

Ulaganjem u nekretnine u iznosu od 250.000 američkih dolara možete kupiti put u program Turske “Investicijom do državljanstva” koji osigurava turski pasoš koji će vam dati državljanstvo u ovoj prekrasnoj zemlji, i mogućnost ulaska na 111 odredišta širom sveta.

Crna Gora

Iako se u tekstu Fobresa ne spominje, i Crna Gora je nedavno otvorila mogućnost investitorima da steknu državljanstvo na osnovu svog ulaganja.

Na kraju, Forbes spominje još neke države širom sveta koje nude ovu mogućnost, a to su Novi Zeland, Vanuatu, Grenada, Antigua i Barbuda, St. Lucia, Dominika i St. Kitts & Nevis.

1 komentar

  1. User image
    Dušica 01.08.2020 12:03

    Najisplativija je i najlepša ponuda Portugal

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
državljanstvo kupovina državljanstva pasoš ekonomsko državljanstvo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana