Tekst objavljen: 26.09.2023 15:40        


Prodaje se sve od tunjenive i haljina do opasnog otpada i evro dizela po nižim cena

Kako zapravo izgleda licitacija zaplenjenih stvari?


Da Poreska uprava nije samo mesto gde plaćamo porez i prijavljujemo sva primanja u toku godine, već i emsto kupovine potvđuje i stalna licitacije zaplenjene robe koja se u magacinima može kupiti. Licitacije su gotovo svakodnevne a čini se da je ponuda sve raznovrsnija.

I dok su nekada ove licitacije podrazumevale mahom prodaju zaplenjenih automobila ili šuma, pašnjaka, livada raznih kategorija, danas je ta ponuda nalik „švedskom stolu” od igle do lokomotive.

Svako onaj ko zaviri na sajt Poreske uprave biće iznenađen šta sve može da se pazari, naravno, pod propisanim uslovima. Već ovog petka na licitaciji će se naći haljine čija cena ide od 4.565 do 7.247 dinara po komadu, a ukupna vrednost je oko 156.224 dinara.

Osim toga u ponudi su i jefitini parfemi, sunčane naočale ukupne vrednosti 1,5 miliona dianra, trenerke čija je ukupna vrdnos 116.600, ali i razna gardarova procenjena na oko 193.000 dinara.

Interesantno je da se sada na licitaciji može naći i optad i opasan otpad za čiji kupovinu i prevoz postoje ozbiljni propisi koji se do kraja moraju ispoštovavati.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Budući da evro dizel na pumpaa dostiže cenu od 211 dinara na licitaciji prevoznika on bez akcize i poreza košta 75,27 dinara, gasno ulje je 73,57 dinara s tim što se radi o količinama od oko 380 i 256 litara.

Tunjevina koja u radnjama košta oko 250 dinara na licitaciji može da se pazari za 83,50 odnosno 165 dinara, u zvisnosti od siteka roka.

Iako borba s komarcima polako prestaje jer ulazimo u hladniji period godine, na licitaciji je u super uništavač komaraca i komad se prodaje za 800 dinara. Istovremeneo se i muške košulje prodaju za oko 1.000 dinara.

Inače, propisi nalažu da se na prvom javnom nadmetanju pokretne stvari koje su predmet prodaje ne mogu prodati ispod 60 odsto utvrđene početne vrednosti.

Na usmenom javnom nadmetanju kao ponuđači ne mogu učestvovati poreski obvezici zaposleni u Poreskoj upravi i sa njima povezana lica. Takođe, nije dozvoljena preprodaja kupljenih stvari, davanje u zakup, na poklon ili na korišćenje tim licima u periodu od godinu dana po izvrešenoj prodaji, napominju u Poreskoj upravi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Poreska uprava (PU) licitacija javna licitacija oduzeta roba

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana