Tekst objavljen: 02.10.2023 14:35        


Montažne kuće postale su popularne kod nas. Jedan od glavnih razloga je što su jeftine, a njihova gradnja ne zahteva ni mnogo novca, ni mnogo vremena. Oglasi su puni ovakvih ponuda, gotovih kuća, ali mogu i da se rade po zamisli kupca. Cene kvadrata se kreće oko 400 evra

Kako se kreću cene montažnih kuća?


Ovakav tip kuća koje se nalaze van grada svoju najveću popularnost doživele su tokom korone, ali i sadu vrlo tražene. Najveća prednost ovakvih kuća je to što su spremne za život za svega 3 dana i to po ceni od 10.000 evra.

Zanimljivo je što se ovakve kuće mogu projektovati bilo gde, a firme koje posluju u Srbiji rade i isporuku u drugu zemlju. Jedan takav oglas privukao je pažnju na društvenim mrežama, gde u cenu od 400 evra po kvadratu, kako tvrde ulaze sve vrste izolacije, podne, zidne, krovne. Uračunata je i kompletno zastakljena stolarija, krov, oluci, sprovedena struja, kao i stepenište po želji kupca, ali i carina, prevoz i montaža.

- Cena ovih kuća je 400 evra po kvadratu. Imamo neke koje su gotove i reklamiramo ih na našoj stranici, ali isto tako možemo da ih pravimo po želji kupca. Iako poslujemo u Srbiji, moguće je transportovati i montirati i u drugim zemljama. Za neke koje prodajemo u cenu je uračunata i carina, prevoz i montaža - rekli su nam ranije iz jedne firme koja se bavi izradom montažnih kuća od drveta.

Iz druge pak, kvadrat prodaju po 700 evra. Kako tvde, u pitanju je najkvalitetniji materijal i puno drvo, te ovakve kuće mogu trajati godinama.

- Kvadrat je 700 evra, a cenu formira kvalitet materijala. Mi koristimo najkvalitetnije drvo, 23 cm i u to je sve uključeno, dakle i prevoz i montaža i izolacija. Može da bude i mnogo jeftinije ukoliko imate sopstveni prevoz i nekog svog da vam montira - kažu nam iz druge firme.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Činjenica je da su ovakve vikendice vrlo česte u planinskim predelima, međutim, kako su nam objasnili iz firme koja ih prodaje, ljudi ih postavljaju i pored reka, ali i na bilo kojim mestima gde imaju plac. Takođe, neki ih grade i u dvorištu pored kuće, kao pomoćnu zgradu ili letnjikovac.

Iako im je cena dosta niža u odnosu na gradnju od uobičajenog materijala za gradnju, kvadrati su za dve godine i u ovoj industriji poskupeli i to dvostruko. Podaci pokazuju da je kvadrat kuće od drveta prošle godine bio za 50 evra jeftiniji, dok je pre dve godine kretao se oko 200 evra.

To je zapravo i jedino što ljuti potencijalne kupce, koji u komentarima ne kriju ljutnju zbog tolikog poskupljenja za kratko vreme.Ipak, ne treba smetnuti sa uma da se velika poskupljnja obeležila tržište nekretnina u proteklom periodu, ali i sve druge segmente.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cene montažnih kuća montažni objekti montažne kuće stanovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana