Tekst objavljen: 21.08.2023 16:15        


Istraživanje je takođe pokazalo da boja automobila ne utiče značajno na zagrevanje kabine i da ostavljanje prozora otvorenih za centimetar nije efikasno u smanjivanju temperature

Kako protiv visokih temperatura u parkiranim automobilima?


Dok letnje temperature ponovo rastu, Švajcarski automobilski klub (TCS) objavio je istraživanje koje pruža dragocene savete kako izbeći opasnosti za vozače i putnike u vozilima.

Istraživanje koje je sprovelo švajcarsko udruženje vozača ukazuje na to da je boravak u automobilu na temperaturama od 40 stepeni i više izuzetno opasno. Takođe, plastika i ukrasi u kabini mogu dostići 45 stepeni, što može izazvati opekotine i povrede kože.

TCS savetuje da se provetri vozilo koje je izloženo suncu, kao i da se smanji temperatura u kabini pomoću klima uređaja za najviše šest stepeni u odnosu na spoljašnju temperaturu.

Studija, međutim, pokazuje da je najbolji način da se spreči prekomerno zagrevanje unutrašnjosti automobila, studija preporučuje upotrebu suncobrana na prozorima. Ovaj jednostavan dodatak značajno smanjuje temperaturu u kabini.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Istraživanje je takođe pokazalo da boja automobila ne utiče značajno na zagrevanje kabine i da ostavljanje prozora otvorenih za centimetar nije efikasno u smanjivanju temperature.

Uzimajući u obzir visoke letnje temperature, ovi saveti mogu biti od suštinske važnosti za očuvanje zdravlja i sigurnosti vozača i putnika. Upotreba suncobrana je jednostavna metoda koja može napraviti veliku razliku.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
saveti o automobilima automobili visoke temperature toplota

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana