Tekst objavljen: 05.06.2024 14:10        


Novi model ulaganja predstavljen je u Narodnoj banci Srbije i dostupan je svim građanima, piše Radio televizija Vojvodine

Direktno investiranje u nekretnine je moguće i na našem tržištu


Novi model investiranja namenjen je, pre svega, građanima koji nemaju novac da kupe celinu nekog objekta, ali imaju mogućnost da investiraju na nivou jednog investicionog kvadrata, objašnjava urednik finansijskog portala Kamatica Dušan Uzelac, koji je autor projekta.

Uzelac kaže da ovaj oblik ulaganja ne zahteva visoke iznose, kao i da su rizici minimalni, jer je u pitanju stabilan sektor. Napominje da je taj model investiranja nova alternativa i precizira koliko traju investicioni ciklusi i koja je očekivana zarada.

Prema njegovim rečima, svi zainteresovani građani o uslovima, mogućnostima, projektima i načinu investiranja mogu da se informišu na platformi investiram.rs.


Tržište nekretnina Srbije u 2023. godini bilo je vredno 6,5 milijardi evra, što je 13 odsto manje u poređenju sa rekordnom 2022. godinom, objavio je u martu ove godine Republički geodetski zavod. Pad prometa nepokretnosti usledio je paralelno sa velikim rastom kamata na stambene kredite. Prema proceni Republičkog geodetskog zavoda i pet najvećih agencija za nekretnine, pad prometa u prvom kvartalu 2024. iznosi oko 42 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
investiram na kvadrat investiram2 dušan uzelac investicioni kvadrat investiranje u nekretnine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana