Tekst objavljen: 26.07.2023 15:15        


U drugom kvartalu 2023. godine aerodrom NIkola Tesla je opslužio oko 2 miliona putnika, što je za čak 41 odsto više u odnosu na isti period prošle godine

Beogradski aerodrom objavio savete za sve koji putuju u narednim danima


Pojedinih dana juna, na aerodromu je bilo za čak 10.000 putnika i 90 letova više u odnosu na jun 2022. godine. Aerodrom očekuje značajno povećanje broja putnika i u narednim nedeljama pa savetuje putnike da prate sledeće preporuke.

Pre polaska na aerodrom NIkola Tesla, još jednom proverite uslove za putovanje do i sa vašeg odredišta i uverite se da je vaša dokumentacija ispravna i spremna za registraciju na let. Proverite kod odabrane avio-kompanije najnovije informacije o vašem letu, a preporučujemo da na aerodrom dođete najmanje dva sata pre poletanja. Pored toga, uzmite u obzir i izmene u tokovima saobraćaja i putnika usled tekućih radova na modernizaciji, rekonstrukciji i proširenju prilaznih puteva i parkinga, navode na Aerodromu.

Odaberite raspoložive parkinge

Otvorena je nova, tzv. Kiss & Fly zona namenjena kratkotrajnom besplatnom zadržavanju za iskrcavanje putnika, u trajanju do 5 minuta, a prostire se saobraćajnicom uz samu zgradu terminala, čime je putničkim i taksi vozilima omogućen direktan pristup aerodromskoj zgradi. Ispred terminala otvorena su i dva nova, moderna centralna parkirališta namenjena kratkotrajnom zadržavanju: Premium Parking P1, Parking P2 a uskoro će biti otvoren i Parking P3 namenjen on-line rezervacijama parking mesta.

Neka vam neophodna dokumenta budu pri ruci za pasošku kontrolu

Za brži proces pasoške kontrole, pripremite putna dokumenta kao i avio kartu neposredno pre dolaska na šalter. U novom centralnom delu terminala, na odlascima broj šaltera na pasoškoj kontroli za pripadnike granične policije povećan je na 16 u odnosu na 12 koliko ih je bilo na staroj lokaciji. U narednom periodu, na lokaciji dolazaka će na raspolaganju biti još dodatnih 6 šaltera na aerodromu NIkola Tesla.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Pripremite se za bezbednosnu kontrolu i odvojite tečnosti iz prtljaga

Pre nego što dođete do bezbednosne kontrole, savetujemo da izdvojite predmete poput kaiša, sata, ključeva, novčanika i jakne. Tečnosti, aerosole i kozmetiku do 100ml spakujte odvojeno u plastičnu providnu kesu sa patent zatvaračem sa maksimalno ukupno 1l po putniku, i izdvojite ih iz ručnog prtljaga. Podsećamo da tečnosti preko 100 ml nisu dozvoljene u ručnom prtljagu, osim medicinskih sredstava i hrane za decu. U ovom trenutku postoji 6 linija za pregled putnika i prtljaga, sa najsavremenijom tehnologijom koja omogućava da električni uređaji ostanu u ručnom prtljagu tokom pregleda, što ubrzava proces i štedi vreme. U narednom periodu planirano je ukupno 12 linija u ovoj zoni.

Neprispeli prtljag

Zbog veoma dinamične letnje sezone sa povećanim saobraćajem i kašnjenjem letova na aerodromima, povećan je broj slučajeva kašnjenja prtljaga, posebno prtljaga koji se na tranzitnom aerodromu ne utovari na sledeći povezani let. Sve nadležne službe na našem aerodromu kao i avio-kompanije su angažovane 24/7 na tome da lociraju i isporuče neprispeli prtljag, a otvoren je i dodatni centar za podršku. Savetujemo da se najvažnije stvari nose u ručnom prtljagu (punjač za telefone, lekovi, pribor za ličnu higijenu), i da se čekirani prtljag jasno obeleži kontak podacima putnika.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gužve na aerodromu putovanje putovanje avionom aerodrom nikola tesla saveti za putovanja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana