Tekst objavljen: 20.07.2020 11:55        


Banke od sada mogu klijentima da smanje mesečnu ratu za kredit i do 20 odsto. Kriterijum po kom će se određivati ko može da dobije ovu olakšicu biće - rizik, objašnjava za N1 direktor portala Kamatica Dušan Uzelac

"Banke će procenjivati kom klijentu smanjiti ratu kredita"

"Banka uvek ima jedan jedini kriterijum kada daje novac, a to je rizik u saradnji sa kijentom. Kada to razložimo, taj rizik se preračunava sa raznim pitanjima koja postavljaju klijentima, stabilnost prihoda, visina prihoda, proverava da li će njegovo radno mesto biti prisutno u narednom periodu. Proveravaju verovatnoću vraćanja kredita kroz set pitanja, pa će i davanje kredita biti individualno procenjivano od klijenta do klijenta", rekao je Uzelac.

On napominje da su interes banke na prvom mestu stabilnost i profitabilnost, pa tek onda briga o klijentu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Zbog toga je proces odobrenja takozvanih olakšica, prema rečima sagovornika N1, procena da li će klijent predstavljati problem za banku tako što neće moći da vrati kredit.

On naglašava da je ceo proces pipav i za banku i za klijenta, a da je suština da svako ko pretpostavlja da će imati problem treba da pokuša da nađe zajednički jezik sa bankom.

1 komentar

  1. User image
    pera 20.07.2020 14:50

    A kako sa penzionerima

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
otplata kredita olakšice za otplatu kredita dušan uzelac pandemija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana