Tekst objavljen: 16.05.2020 13:00        


Južna Koreja, zemlja sa širom sveta hvaljenom politikom borbe protiv virusa korona, suočava se sa drugim talasom zaraze

Automobilske žurke - noćni provod u doba korone

Većina novozaraženih povezana je sa noćnim klubovima, u kojima je mnoštvo mladih tražilo zabavu posle višenedeljnog karantina.

Imajući u vidu opasnost od širenja zaraze na ovakvim mestima masovnog okupljanja, pojedine zemlje su dosetile kako da pruže zabavu mladima na bezbedan način. Žurkama u automobilima. Da, dobro ste pročitali. Posle rasta popularnosti drive-in bioskopa, sve veću publiku dobijaju i drive-in žurke.

Di-džej Carnage upravo je za 6. jun najavio održavanje drive-in muzičkog festivala pod imenom Road Rave u američkom gradu Orlandu. Ovaj “rejv na drumu” trebalo bi da bude “prvi američki muzički festival u korona istoriji”.

Posetioci će uredno kupiti karte i dovesti se na festival svojim automobilima. U udobnosti svojih vozila moći će da slušaju muziku i, ako im se svidi, povremeno da zatrube.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Evropa probila led

Međutim, pomenuti festival neće biti prvi muzički događaj na svetu koji se pridržava mera socijalnog distanciranja. U Danskoj je već održan drive-in koncert pop-rok pevača pod imenom Mads Langer. I to još u martu, pre nego što su bila zabranjena velika okupljanja.

Širom Starog kontinenta održavaju se slični događaji – koncerti, žurke, proslave… Primera radi, nemački noćni klubovi su dočekali popuštanje zabrana praveći velike rejv žurke za automobile. Ovakvi događaji se uglavnom održavaju na velikim parkinzima koji mogu da ugoste bar po nekoliko stotina vozila. Njihovi posetioci moraju da se pridržavaju jasno definisanih pravila, kao što je ono o samo dva putnika u automobilu. Koliko se međutim pridržavaju zakona koji ne dozvoljava da se pije i vozi – to je veliko pitanje, bar sudeći prema snimcima sa ovih žurki.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
automobilske žurke automobili južna koreja korona virus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana