Tekst objavljen: 26.05.2013 12:30        


Lideri vladajuće koalicije Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić postigli su načelni dogovor da plate u javnom sektoru i penzije budu zamrznute, saznaje Blic od izvora iz vrha Vlade Srbije. Tako svi koji primaju plate iz budžeta u oktobru neće dobiti planiranu povišicu od dva odsto.

Zima usred proleća: Zamrzavanje plata i penzija

Osim zamrzavanja plata i penzija, čelnici Vlade razmotriće narednih dana i plan ušteda svih državnih organa.

- Cilj je da se troškovi svih ministarstava smanje za ukupno 20 milijardi. Okvirni plan već postoji, a kako ne bi bilo nesporazuma među članovima Vlade ko je ovim više izgubio, lideri stranaka će dati saglasnost na zajednički predlog. Da su rezovi ozbiljni govori i to što su na spisku ušteda i bonusi za policiju i vojsku - tvrdi izvor Blica.

Rebalans budžeta o kome bi moglo da se u Skupštini raspravlja već početkom jula predvideće, bar prema dosadašnjim razgovorima koalicionih partnera, i neke doskora neprihvatljive poteze.

- Postoji mogućnost ozbiljnijeg kresanja brojnih subvencija koje danas daje država. Na udaru će se, pre svega, naći javna preduzeća i firme u restrukturiranju čiji se rad danas finansira budžetskim novcem - otkriva izvor Blica.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zamrzavanje penzije plate ekonomska kriza ekonomija Vlada Srbije Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana