Tekst objavljen: 14.03.2013 15:49        


Italijanska finansijska policija je saopštila da je zaplenila sredstva vredna 46 miliona evra, u vlasništvu rukovodilaca modne kuće "Bulgari", optuženih za utaju poreza.

Zaplenjena imovina Bulgarija vredna 46 mil. evra

Akcija policije odnosi se na bankovne račune, polise osiguranja, deonice i nekretnine.

Sredstva su u vlasništvu Paola i Nikole Bulgarija, potomaka osnivača firme, kao i trenutnog direktora Mauricija Valentinija i njegovog prethodnika Frančeska Trapanija.

Njih četvorica optuženi su da su izbegavali plaćanje poreza u Italiji, tako što su lažno prijavili prihode od oko tri milijarde evra kroz kompanije sa sedištima u Holandiji i Irskoj, koja se ne smatra poreskim rajem, ali takođe ima nisku stopu poreza od 12,5 odsto.

Transfer spornih sredstava navodno je išao kroz kompanije koje četvrorica optuženih kontrolišu u Švajcarskoj, navodi policija.

Kada su se, pre dva meseca, pojavili medijski navodi da je "Bulgari" pod istragom, Trapani, koji je vodio kompaniju gotovo 30 godina, rekao je da je firma uvek poštovala fiskalne propise u Italiji i inostranstvu.

Tvrdeći da je "Bulgari" bio na meti "desetina i desetina" fiskalnih kontrola, Trapani je tada policijske istrage nazvao "grotesknim i neosnovanim", navodeći da su kontrole uvek pokazivale da kompanija ne krši propise.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bulgari Italija utaja poreza pranje novca kompanije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana