Tekst objavljen: 11.04.2013 16:50        


Delegacija Vlade Srbije razgovarala u Moskvi sa ruskim bankarima o formiranju zajedničkog investicionog fonda. Premijer Ivica Dačić objašnjava da bi taj fond pomagao ruskim investitorima da ulažu u Srbiju, a našim preduzećima da finansiraju proizvodnju za izvoz na rusko tržište.

Zajednički investicioni fond Srbije i Rusije

Premijer Ivica Dačić i delegacija Vlade Srbije nastavili su dvodnevnu posetu Rusiji sastankom sa zamenikom VTB banke, Vasilijem Titovim. Na današnjem sastanku u VTB banci, istaknuta je mogućnost otvaranja investicionog fonda u Srbiji.

- Ovde je tema razgovora u stvari bila kako da VTB banka, koja sada u svom sastavu ima i Moskovsku banku i koja će nastaviti da radi kao VTB Srbija, kako da napravimo jedan investicioni fond koji bi bio zajednički - izjavio je Dačić.

U Moskvi je juče potpisan Sporazum o ruskom kreditu za podršku srpskom budžetu vrednom pola milijarde dolara i još sedam bilateralnih sporazuma.

Predsednik Rusije je ocenio da će Dačićeva poseta dati dodatan impuls razvoju bilateralnih odnosa.  Putin je rekao i da je Rusija najveći investitor u privredu Srbije, kao i da postoji mnogo zanimljivih i velikih projekata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ruski investitori rusija Srbija saradnja ruski kredit investicije investitori investicioni fondovi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana