Tekst objavljen: 22.05.2013 12:50        


Imam noćne more zbog stanja srpske ekonomije, kaže vicepremijer Aleksandar Vučić i dodaje da su "najveća opasnost za ekonomiju ljudi čija se 'poslovna genijalnost' svodila da preko političara uzimaju kredite kojim bi otplaćivali prethodne kredite".

Vučić: Imam noćne more zbog srpske ekonomije (Medija centar Beograd)

Vučić kaže da ne razmišlja o prevremenim izborima, jer je trenutno njegova najveća briga ekonomija, zbog koje ima "noćne more".

- Imam noćne more zbog stanja srpske ekonomije. Međunarodni monetarni fond je ovde pre dva dana rekao da moramo da zamrznemo plate u javnom sektoru i dramatično smanjimo rashode, a ne smemo da dižemo poreze, jer bi to dodatno umrtvilo privredne aktivnosti - objasnio je Vučić.

Prema njegovim rečima, o tome se mora razgovarati - "da vidimo kako da izlečimo srpsku ekonomiju, pa makar i izgubili naredne izbore".

Vučić najveću opasnost za srpsku ekonomiju vidi među onim ljudima čija se "poslovna genijalnost svodila da preko političara uzimaju kredite kojim bi otplaćivali prethodne kredite".

- Njihov moto je glasio - kada pozajmiš dva miliona onda je to tvoj problem, a kada pozajmiš preko 20 miliona onda je to državni problem - ukazao je Vučić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Aleksandar Vučić Srbija ekonomija ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana