Tekst objavljen: 11.04.2013 12:30        


Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da će tržište, koliko god je to moguće, određivati kurs dinara. Tabaković je rekla da se ne dovodi u pitanje odluka o tome da li će kurs biti fiksni ili plivajući i da NBS koristi mehanizme koji su joj zakonom omogućeni.

Vrh inflacije iza nas, tržište će određivati kurs (Medija centar Beograd)

Narodna Banka Srbije, sa Izvršnim odborom i viceguvernerima, prati tokove novca, ne želeći da ih iko zloupotrebljava pod maskom krize, nedostatka industrijske proizvodnje, ugledanja na svet ili izgovora da smo nemoćni, naglasila je Tabaković i najavila da će danas biti održana sednica Izvršnog odbora.

Ističući da je "vrh inflacije iza nas", Tabaković je izrazila očekivanje da će, uz prosečnu poljoprivrednu sezonu i realizaciju planova koje ima Fijat u smislu izvoza i uz realizaciju najavljenih planova NIS-a, do kraja godine, a možda i pre, inflacija biti vraćena "u koridor četiri procenta plus minus jedan i po".

Na pitanje o mogućem povećanju cene struje,Tabaković je odgovorila, bi to povećanje, kada god vlada o tome odluči, uticalo na inflaciju oko 0,6 procenata.

Ona je najavila da će Narodna Banka Srbije koristiti instrumente da postigne sa bankama dogovor koji se zove samoregulacija, što će predstavljati rešenje ne samo za one koji su imali kredite u "švajcarcima", nego uopšte za kamate koje su menjane kao nepredvidive.

- Svi stambeni krediti će biti posmatrani kao paket - najavila je Tabaković.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    obren dzeletovic 11.04.2013 23:10

    problem je kako su prodavane banke.vlasnici iz senke kupili su sa bankom lokale i trziste i stvorena je ljustura .uzmu od banaka na zapadu po 3% a nama tovare kamatu duplo .a sto nije bio uslov da unesu kapital npr. 2 ilijarde kao investicija koje ce plasirati u obliku kredita .pravdaju se nestabilnom situacijom . stabilno je kad su se osigurali na sto nacina . kad je nestabilno sto su dosli sto te kamate ne ponude tamo no to su nasi vladaei iz senke gde ima kajmaka kao ovde .deca komunjara staeih krcme kad nije njihovo ...................

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
tokovi novca Narodna banka Srbije nbs Jorbovanka Tabaković kurs kurs dinara banke krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana