Tekst objavljen: 22.05.2013 13:30        


Skupština Venecuele odobrila je kredit od 79 miliona dolara za uvoz toaletnog papira i ostalih sredstava za ličnu higijenu da bi bile ublažene nestašice u ovoj zemlji, bogatoj naftom.

Venecuela podiže kredit da kupi toalet papir

Venecuela, koja je članica OPEK-a, ima najveće potvrđene zalihe nafte na svetu, ali se u zemlji povremeno dešavaju nestašice pojedinih vrsta robe od kada je vlast bivšeg predsednika Uga Čaveza 2003. godine povela politiku kontrolisanja cena.

- Konstantno osuđujemo strategiju gomilanja robe i špekulacija, kao i kampanju širenja terora među ljudima, zbog čega oni kupuju kompulzivno i u strahu - izjavio je poslanik vladajuće stranke Hoze Avila.

Kredit će biti iskorišten za kupovinu 39 miliona rolni toaletnog papira, 50 miliona pakovanja papirnih ubrusa, 10 miliona pakovanja sapuna, 17 miliona jednokratnih pelena i tri miliona tuba paste za zube.

Vlasti ove zemlje godinama optužuju opozicione snage i SAD za potkopavanje socijalističke revolucije, koju je predvodio Čavez.

Venecuela je oštro podeljena od kada je Čavezov naslednik Nikolas Maduro proglašen pobednikom predsedničkih izbora, održanih prošlog meseca.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Slobodan 22.05.2013 14:05

    Očekujem da i nas isto zadesi

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
toalet papir venecuela ekonomska kriza nestašice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana