Tekst objavljen: 25.02.2013 11:50        


Srbija ove godine može da dobije kategoriju jedan Federalne vazduhoplovne administracije SAD (FAA) za obavljanje direktnih letova do Amerike, izjavio je v.d. direktora Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Milan Živanović.

Uskoro direktni letovi iz Srbije do Amerike?

Poseta i glavna provera eksperata FAA najverovatnije će uslediti na proleće, rekao je Živanović, ističući da postoji velika zainteresovanost građana u Srbiji i susednim zemljama za prekookeanske letove do američkog kontinenta.

- Glavni odit ili kontrola moguća je tokom prolećnih meseci, kada očekujemo eksperte FAA koji će dati konačnu procenu da li je naše zakonodavstvo u Srbiji uslaglašeno sa američkim i međunarodnim standardima - rekao je čelnik direktorata.

Kategorija jedan je izgubljena 2004. godine i od tada je puno urađeno na usaglašavanja zakonodavstva, što je rezultiralo donošenjem novog zakona o vazdušnom saobraćaju 2010. godine, a eksperti FAA su prethodne nedelje posetili srpski direktorat.

- Još nismo dobili njihovu zvaničnu ocenu, koju očekujemo u narednih 20 do 30 dana. Na osnovu ove posete vidimo da mi već zadovoljavamo te veoma stroge kriterijume koji važe po njihovom zakonodavstvu, uz određene primedbe za stvari koje nije teško otkloniti - kazao je Živanović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aviosaobraćaj aviokompanije vazdušni saobraćaj aerodrom Amerika sjedinjene američke države SAD

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana