Tekst objavljen: 13.09.2013 13:30        


Korisnici mobilnih telefona u Srbiji uskoro će dobiti novog mobilnog operatera - kompaniju SBB, a stručnjaci očekuju da će novi igrač na tržištu doprineti da cene usluga svih operatera zbog pojačane konkurencije počnu da padaju.

Ulazak SBB u mobilnu telefoniju snižava cenu minuta

Slobodan Marković, IT stručnjak, očekuje da će ulazak četvrtog operatera na scenu napraviće se bitna razlika u cenama i ponudama svih operatera u odnosu na to kakva je bila dosad.

- Dugom analizom tržišta, kompanija SBB sigurno se odlučila za neki od segemenata koji joj najviše odgovaraju, a na kome planiraju da razviju strategiju privlačenja mušterija. To znači da ako izaberu, na primer, mlade ili korisnike interneta putem telefona, onda će i njihova ponuda biti povoljnija od drugih operatera. Virtuelni operateri obično nisu tako veliki i ne pružaju pun obim usluge, već se odlučuju za pojedine segmente, ali će ostali takođe morati da koriguju cene da ne bi gubili klijente - kaže Marković.

- Planiramo da kupcima i potrošačima ponudimo bogatu uslugu i raznovrsnu ponudu, ali o tome ćemo više znati kada prođe proces testiranja. On je za sada završen sa dve telefonije Telenor i VIP, dok državni Telekom, zahvaljujući vakuumu u zakonskoj regulativi, zvanično odbija da pruži mogućnost testiranja prenosa broja - kaže Jovana Lukić iz SBB-a.

Kada se SBB dogovori sa nekim od tri mobilna operatera i preko njih počne da pruža uslugu mobilne telefonije, na korisnike neće imati poseban značaj to što su oni virtuelni operater. Za njih će sve biti isto kao da su korisnici bilo kog drugog operatera mobilne telefonije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana