Tekst objavljen: 20.09.2013 8:30        


U Srbiji trenutno samo dva odsto privrednih subjekata ili 1.208 firmi zadovoljava kriterijume za dobijanje "Sertifikata AAA bonitetne izvrsnosti", koji je veoma značajan za poslovanje na tržištu Evropske unije.

U Srbiji svega 1.208 firmi ima AAA bonitet

Predstavnici najvećeg evropskog provajdera poslovnih i bonitetnih informacija - švedske kompanije Biznod AB (Bisnode), navode da je "u Srbiji trenutno oko 1.800 preduzeća u blokadi i to najviše zbog nesolventnosti, od ukupno 350.000 registrovanih firmi".

Partner u Biznodu Pavle Vlajčić je, objašnjavajući šta znači "sertifikat bonitetne izvrsnosti", rekao da najveći rejting AAA imaju kompanije sa najmanje pet miliona dinara prometa godišnje, kapitalom od najmanje milion dinara, da postoje najmanje pet godina i ostvaruju najmanje dva odsto profita godišnje, napominjući da u Srbiji trenutno ima 1.208 kompanija sa najvišim rejtingom.

- Firme koje pretenduju na rejting AA, moraju imati dva miliona prihoda godišnje, profit od najmanje jedan odsto i takvih ima 2.219 u Srbiji, dok bonitet A imaju firme čiji prihod prelazi milion dinara godišnje i imaju profit od najmanje dva odsto za godinu dana i u našoj zemlji ih ima 3.052 - kazao je Vlajčić.

- Ukupno, u Srbiji danas ima oko 5.000 kompanija koji imaju neki od boniteta A, AA ili AAA - sumirao je Vlajčić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana