Tekst objavljen: 20.06.2013 8:48        


U Komisiji za hartije od vrednosti u kojoj radi 45 ljudi prosečna plata iznosi 170.000 dinara mesečno, a najviša je 370.000. Ipak, dobra plata nije ih stimulisala da ne zabeleže gubitke.

U Komisiji za HOV plate idu i do 370.000 dinara

Predstavljajući Izveštaj o poslovanju Komisije za hartije od vrednosti za 2011. godinu, direktor te Komisije Zoran Ćirović naveo je podatak o najvećoj ispaćenoj zaradi u Komisiji, u aprilu ove godine i naveo podatak o prosečnoj zaradi u 2011. i 2012. godini, gde je zaposleno 45 ljudi.

Ti podaci o zaradama u Komisiji za hartije od vrednosti izazvali su komentare prisutnih poslanika na sednici skupštinskog Odbora za finansije, koji je većinom glasova usvojio Izveštaj o poslovanju Komisije za hartije od vrednosti za 2011. godinu.

Skupštinski Odbor je, međutim, usvojio zaključak da se svim regulatornim telima pošalje dopis i zatraže informacije od njih o broju zaposlenih i visini zarada.

Pojedini članovi skupštinskog odbora su imali primedbu što je Komisija za hartije od vrednosti iskazala gubitak u poslovanju, a ništa nije učinila da napravi uštede.

Ćirović je rekao da Komisija samo postupala na osnovu Plana o poslovanju koji je usvojila Skupština Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zarade plate visoke plate najveće plate Komisija za hartije od vrednosti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana