Tekst objavljen: 12.09.2013 10:30        


U Evropskoj uniji uveliko razmišljaju o ukidanju rominga unutar EU, i to za tri godine, međutim u Srbiji za tako nešto ne postoji mogućnost. Srbija, naime, još nije članica Evropske unije, tako ne postoje mogućnosti da se to primeni i kod nas.

U EU ukidaju roming, u Srbiji samo snižavaju cene

- EU ide u pravcu pravljenja jedinstvenog tržišta i planiranje ukidanja rominga je moguće u takvim uslovima u kojima se teži ka jedinstvenom, tj. usaglašenom zakonskom okviru po kome bi mobilni operatori recipročno ukinuli veleprodajne troškove jedni prema drugima i time stvorili preduslove da se i krajnjim korisnicima ne naplaćuje roming usluga - kažu u Telenoru i dodaju da se cene rominga kod ove kompanije konstantno smanjuju i znanto su niže nego pre dve ili tri godine.

U Telekomu ističu da putem bilateralnih dogovora sa roming partnerima izdejstvuje najpovoljnije uslove za svoje korisnike, pri čemu roming tarife u najvećoj meri zavise od inostranih operatora.

- Od uspeha tih pregovora zavisi i cena roming usluga, tako da u nekim zemljama ima i većih razlika u cenama među operatorima. Stoga se korisnicima uvek savetuje da se uoči odlaska na put, na internet stranici mt:s informišu o cenama rominga u određenoj zemlji - ukazuju u Telekomu.

Kako objašnjavaju u VIP-u, i njihove cene zavise od cena koje nam naplaćuju roming partneri.

- Spremni da korigujemo cene rominga za korisnike u Srbiji svaki put kad naši roming partneri izvrše korekciju troškova koje nam zaračunavaju, tj. koriguju cene koje naplaćuju operaterima koji se nalaze van Evropske unije - ističu u VIP i dodaju da zahvaljujući svom partnerstvu sa Vodafonom i Telekomom Austrija, cene rominga koje nude za države EU i za one koje nisu u EU već su veoma konkurentne, kao i da su cene roming paketa gotovo usklađene sa cenama koje propisuje regulativa za zemlje EU.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana