Tekst objavljen: 24.09.2013 8:28        


Izraelska kompanija "Plaza centers" trebalo je još pre godinu dana da započne gradnju tržnog centra "Višnjička plaza" na Paliluli. Objekat na 48.000 kvadratnih metara, koji će imati i 3D bioskop, međutim, počeće da niče, u najboljem slučaju, tek početkom sledeće godine.

Tržni centar "Višnjička plaza" neće pre 2015. godine

U polugodišnjem izveštaju koji je u avgustu investitor objavio na svom sajtu stoji da bi izgradnja trebalo da počne na startu 2014, a završetak se očekuje 2015. godine.

Iako su iz "Plaze" govorili da su spremni da počnu sa radovima prvog dana nakon dobijanja dozvole, na placu već mesecima nema radova.

Prema nezvaničnim podacima, razlozi odlaganja bi mogli da budu izmene projekta, ali i novac. Od početka krize prodali su najveći broj tržnih centara kojima su upravljali, a samo u Americi - čak 47 objekata.

U pitanju je investicija vredna 120 miliona evra, na mestu nekadašnje fabrike "Sport star" u Višnjičkoj ulici 84, na Karaburmi, sa prostorom za izdavanje na 48.000 kvadrata.

"Višnjička plaza" će se sastojati od parkinga na pet nivoa, dva sa prodavnicama i jednim za razonodu. Nudiće mogućnost za mesečnu kupovinu u lako dostupnom hipermarketu od 6.550 kvadrata, svakodnevnu posetu teretani ili mesečni izlazak sa porodicom. Imaće bioskop sa deset sala, "fantazi park", fitnes centar, a na vrhu restoran i fast fud zonu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana