Tekst objavljen: 05.03.2013 16:31        


Kompanija Telenor u Srbiji objavila je da se protivi odlaganju uvodjenje usluge prenosivosti broja u fiksnoj telefoniji za više od godinu dana jer je to u suprotnosti sa regulativom i produžava monopol državnog operatera.

Telenor protiv odlaganja prenosivosti fiksnih

- Takva odluka doprinela bi da strani investitori vide poslovno okruženje u Srbiji kao neizvesno i nesigurno, i nanela direktnu štetu poslovanju Telenora kao jednog od operatora fiksne telefonije u Srbiji - kazao je generalni direktor Telenora u Srbiji Uve Fredhajm.

Prema informacijama agencije Beta, Ratel je uputio operaterima fiksne telefonije u Srbiji predlog kojim se rok za uvodjenje prenosivosti fiksnih brojeva odlaže za april 2014. godine.

Primena pravilnika o prenosivosti brojeva u fiksnoj telefoniji trebalo je da počne 1. decembra 2012. godine, ali je odložena jer drzavna kompanija Telekom Srbije, koji ima najveće učešće na srpskom tržistu fiksne telefonije, nije bio spreman za to.

Fredhajm je kazao da je prenosivost broja usluga koja bi dodatno liberalizovala tržište fiksne telefonije i ojačala konkurentnost, od čega najviše koristi uvek imaju korisnici.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
telenor fiksni telefon fiksna telefonija telefoniranje ratel prenos broja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana