Tekst objavljen: 27.03.2013 17:10        


Direktor Telekoma Srbije Predrag Ćulibrk izjavio je da je ta kompanija planirala da ove godine investira 200 miliona evra. On je kazao da je pitanje kako će država obezbediti dobijanje svih dozvola da bi ti planovi za investicije mogli da se realizuju.

Telekom Srbija investira 200 miliona evra u 2013.

Ćulibrk je kazao da je Telekom za liberalizaciju i regulaciju tržišta u Srbiji, ali da se prilikom određivanja rokova za uvođenje prenosivosti brojeva u fiksnoj telefoniji potcenilo i zanemarilo stanje fiksne mreže koja u svojim segmentima nije došla na nivo da jednostavno može da pruži tu vrstu usluge.

Prema predlogu Repuličke agencije za elektronske komunikacije (Ratel), zadržavanje broja pri promeni operatera u fiksnoj telefoniji biće moguće od aprila 2014. godine, umesto od decembra 2012.
Generalni direktor Telenora Uve Fredhajm je kazao da je ta kompanija za šest godine poslovanja na srpskom tržištu investirala oko 300 miliona evra, od čega u 2012. godini 25 miliona evra.

Kada je reč fiksnoj telefoniji, Fredhajm je kazao da je Telenor u tu oblast uložio 10 miliona evra, istakavši da je potrebno poštovati regulativu koja se odnosi na prenosivost broja. 

Finansijski direktor Vip mobajl Andreas Graf je naveo da u Srbiji ima dosta prostora za razvoj IT kompanija, ali preduzetnici treba da isporuče operatorima servise koji ima trebaju. Graf je kazao i da je u Srbiji jedan od problema mnoštvo parafiskalnih nameta, kao i podnošenje sertifikata usklađenosti ,svaki put kada operator plasira novi uređaj na tržište.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Telekom Srbija fiksna telefonija fiksni telefon telefonija fiksna telefonija prenos broja Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana