Tekst objavljen: 15.03.2013 7:24        


Guverner NBS Jorgovanka Tabaković, govoreći o kamatama, kaže da one jesu visoke ali da njena konstruktivnost proističe iz razumevanja razloga za visinu tih kamata.

Tabaković: Kamate jesu visoke, ali razumem banke (Medija centar Beograd)

- Mogu da utičem na to da kamate padaju kao što i padaju i pada premija rizika, time što ne dozvoljavamo da se inflatorna očekivanja prelivaju na druge cene i time što ćemo bankama omogućiti da imaju što veći broj sigurnih tražilaca kredita i sigurnih kreditno zaduženih građana, koji mogu da vraćaju kredite - kaže guverner.

Prema njenim rečima, ako su troškovi preveliki jasno je da ni banke sa kamatama ne mogu da budu na nižem nivou.

Komentarišući kurs dinara, Tabakovićeva je rekla da NBS ne cilja kurs, već cilja inflaciju.

- Posledica tog osnovnog posla koji radimo je i plivajući kurs, koji treba da bude ne fiksiran, već u meri u kojoj dozvoljava privreda, stabilan - napominje guverner NBS.

Prema njenim rečima, to će se i uraditi, ali bez obećanja da će to biti 112 ili 111 dinara za evro. - Neće se ići u jačanje dinara koje nema osnova ni u produktivnosti ni u realnoj ekonomiji - zaključila je Tabakovićeva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    dejan 15.03.2013 10:53

    gospodjo vi ste ocigledno zaboravili sta ste pricali dok niste postali guverner sada ste u matrici banaka sa velikom drzavnom platom od sest hiljada evra veoma zadovoljni sramotno od vas da stitite rak ranu ovog drustva a to su banke sa najvisim kamatama na svetu opet sramno od vas samo kad bi se setili kako je bilo bez polozaja koji sad imate

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kursna lista dinar zaduživanje Srbija kredit krediti kamata kamate nbs guverner Narodne banke Srbije jorgovanka tabaković

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana