Tekst objavljen: 11.03.2013 7:00        


Guverner Jorgovanka Tabaković kaže da je neargumentovana izjava lidera DS-a Dragana Đilasa da je odbila predlog te stranke da, kao garanciju za deblokadu računa partije, založe lične menice članova.

Tabaković Đilasu: RBV je blokirala DS, a ne NBS (Medija centar Beograd)

Račun DS-a nije blokirala centralna banka, već Razvojna banka Vojvodine menicom po datom kreditu, saopštila je Tabakovićeva.

- Na zahtev Razvojne banke Vojvodine, 5. marta 2013. godine, a po osnovu menice u korist te banke, naplaćeno je 30 hiljada dinara. Menica je inače izdata na iznos od oko 360 miliona dinara. Demokratska stranka je istog dana uputila zahtev Odeljenju Prinudne naplate NBS u Kragujevcu u kojem se navodi da su sredstva na računima sa kojih je izvršena prinudna naplata izuzeta od prinudne naplate odlukom Vlade i u kojem se traži da im se računi odmah deblokiraju - saopštava guverner NBS.

U saopštenju se navodi da je postupak izuzimanja sredstava od prinudne naplate regulisan tako što pravno lice kod poslovne banke na osnovu akta Vlade ili na drugi propisan način otvara tekući račun na kojem se evidentiraju sredstva izuzeta od prinudne naplate, što poslovna banka označava na tekućem računu.

- Na zahtev DS-a je odgovoreno istog dana, objašnjeno im je da nisu postupili na zakonom propisan način, ukazano je da je NBS u svemu postupila po zakonu i da problem mogu da reše u nekoj od svojih poslovnih banaka. Posle ovog odgovora, dodatnih zahteva nije bilo - navodi se u saopštenju guvernera.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Narodna banka Srbije nbs Razvojna banka Vojvodine RBV Demokratska stranka ds đilas jorgovanka tabaković

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana