Tekst objavljen: 25.04.2013 13:31        


Prodaja i izdavanje poslovnog prostora već godinama je pod pritiskom ekonomske krize, koja ne popušta, a prazni lokakli, kojih je sve više, samo su vrh ledenog brega ekonomskih nedaća koji su nas zadesile.

Sve više praznih lokala s katancima na vratima

Gotovo da nema poslovne ili stambeno-poslovne zgrade izgrađene u poslednjih nekoliko godina koja nije opasana velikim panoom na kojem se nudi u najam ili na prodaju neki lokal.

A ima ih i malih i velikih. Zjape uređeni i prazni, s katancem na vratima.

Agenti iz agencija za promet nekretnina kažu da potražnje nema ni za najam ni za kupovinu lokala, osim onih koji su na izuzetno privlačnim lokacijama – ali na njima se uglavnom ne nude.

Direktor prodaje u Agenciji Solis Dragan Rabatić kaže da su lokali na atraktivnim lokacijama kao porodično zlato i niko ih ne prodaje ako ne mora, a ako se odluči na trgovinu, tu tržišno pravilo ne vredi i može postići cenu koju hoće.

Tako, na primer, nedavno je na prometnom bulevaru prodat lokal od 250 kvadrata pod zakupom po 3.500 evra kvadrat, što je za današnje vreme dobra cena.

Na cenu lokala utiče lokacija, prateća dokumentacija (da li je uknjižen) i za koju namenu se kupuje. Za lokale koji su u centru grada, u pešačkoj zoni, na bulevarima ili u blizini pijaca kupci su spremni da plate veću cenu, međutim, ponuda je retka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
lokali poslovni prostor ekonomska kriza nekretnine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana