Tekst objavljen: 20.03.2013 15:50        


Naoružanje i vojna oprema Srbije ponovo je na svetskom tržištu, a nakon realizacije sporazuma “Jugoimport SDPR” s firmom “Earth” iz UAE, “Zastava oružja” sa “Century international arms” iz SAD, kao i saradnje Srbije s Angolom, naša država bi mogla da postane lider u regionu, ali i šire.

Sve što Zastava proizvede, Amerikanci kupe

Srpska fabrika oružja Zastava iz Kragujevca ove godine će izvesti robu vrednu oko 40 miliona dolara, što je za oko 15 miliona više nego 2012.

Milošević kaže da se stranci najviše interesuju za srpske malokalibarske puške, poluautomatske karabine s mehanizmom sličnim kao kod “kalašnjikova”, ali i za pištolje CZ999, 7,62x25TT i M7A 9mm, kao i za snajpere, mitraljeze i automatske puške.
Direktor marketinga te fabrike namenske industrije Saša Milošević kaže da kapaciteti fabrike ne mogu da postignu da proizvedu dovoljan broj pušaka, pištolja, municije i druge opreme u odnosu na potražnju.

- Imamo toliko ugovorenih poslova da ćemo neke nove morati i da odbijemo ili odložimo za kasnije, jer smo zatrpani ponudama i narudžbinama – kaže on.

Milošević tvrdi da je velika zainteresovanost za srpskim oružjem rezultat visokog kvaliteta naoružanja koji se proizvodi kod nas.

- Svo naoružanje rađeno je po standardima NATO-a i visokog je kvaliteta. Odavno je poznato da Srbi znaju da naprave moderno i kvalitetno oružje te ne treba da čudi velika zainteresovanost stranaca – kaže Milošević.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zastava oružje naoružanje fabrika oružja izvoz oružja oružje vojna industrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana