Tekst objavljen: 02.09.2013 14:59        


Gotovo trećina od oko 12 miliona kvadratnih metara tržnih centara koji su trenutno u izgradnji u Evropi, gradi se u Turskoj, ali dosta njih se "podiže" i u Rusiji, Ukrajini, Poljskoj, Italiji i Francuskoj.

Svaki treći tržni centar u Evropi gradi se u Turskoj

U Turskoj se sada gradi 3,7 miliona kvadratnih metara trgovačkih centara, a prema istraživačkoj kompaniji "CB Ričard Elis", Turska, a posebno Istanbul, gde se zida 37 takvih centara, i dalje će biti najzanimljivija za takve projekte, prenosi portal Indikator.ba.

Najveći projekti su Axis Ejup AVM, koji se prostire na 150 hiljada kvadratnih metara, i Jeni Istanbul sa 138 hiljada kvadratnih metara.

Inače, dosta "šoping molova" se gradi u istočnoj Evropi. Tako je u Rusiji trenutno u izgradnji oko 2,9 miliona kvadratnih metara novih tržnih centara. U Moskvi će biti sagrađena približno polovina svih ruskih trgovačkih centara, koji će biti završeni u naredne dve do tri godine.

Takođe, investitori u susednoj Ukrajini su veoma aktivni, pa će se površina novih trgovačkih centara do kraja sledeće godine povećati za oko 40 odsto.

U Evropi će već ove godine biti otvoreno 1,5 miliona kvadratnih metara tržnih centara, od čega više od polovine u Turskoj, a radi se na izgradnji ukupno 100 trgovačkih kompleksa.

Među zapadnim evropskim državama Francuska i Italija zbog sve slabije ekonomije imaju sve manje projekata, dok su neki potpuno zaustavljeni, a kod mnogih drugih vreme gradnje se produžava zbog čega se veliki broj njih otvara kasnije nego što je prvobitno bilo planirano.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    samo onako 02.09.2013 15:22

    Turska nije Evropska drzava...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana