Tekst objavljen: 17.09.2013 12:30        


Bivši generalni direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros Kan razgovarao je Vladi Srbije sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem. Stros-Kan je prihvatio da sarađuje sa Vladom Srbije pro bono u prva tri meseca.

Stros-Kan: Pokušaću da pomognem srpskom narodu

Pokušaću da pomognem narodu Srbije da popravimo stanje srpske ekonomije, poručio Dominik Stros-Kan posle sastanka sa Vučićem, Krstićem i Radulovićem.

Vučić je nakon razgovora rekao da je izuzetno zadovoljan što je jedan od najvećih ekonomskih stručnjaka u svetu gospodin Diminik Stros Kan odlučio da se priključi timu Vlade Srbije i pomogne u nalaženju rešenja za tešku ekonomsku situaciju u kojoj je zemlja.
- Naravno to neće biti lako, globalna ekonomija nija dobra. Srpska ekonomija ima ozbiljne probleme, ali mislim da je moguće, uz odgovarajuće napore, da se problemi reše i postigne uspeh - kazao je on.

On je najavio je prve konkretne savete Vladi Srbije kroz nekoliko meseci, istakavši da nema čarobnog stapića i da se rezultati ne mogu očekivati veoma brzo.

On je dodao da ne postoji nijedna zemlja koja nema nikakav problem, da veruje da ekonomski i privredni problemi mogu da dovedu i do nemira i do tenzija, i da to treba rešiti, te da on i njegov tim nemaju čarobni štapić ali da se nadaju da će u saradnji sa Vladom Srbije postići uspeh.

Na pitanje kako rešiti probleme nezaposlenosti, Stros Kan je naveo da su to isti sa oni problemi sa kojima se sreću i druge zemlje sveta, nisu različiti nego bilo gde drugo ponovivši da u svemu treba raditi blisko sa vladom, a da će oni sa svoje strane videti koje će savete moći da daju.

- Mi moramo da radimo sa vladom i videćemo koji savet možemo da damo - rekao je Stros Kan i dodao da on i njegov tim ne donose odluke već savetuju, što nije lako ali nije lako ni biti u vladi koja donosi odluke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana