Tekst objavljen: 09.04.2013 17:40        


Ministar građevine Velimir Ilić kaže da će u narednih mesec dana biti aktivirana kreditna linija kineske Eksim banke za izgradnju dela Koridora 11, u vrednosti od 340 miliona dolara. Reč je o izgradnji deonica autoputa od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, u dužini od oko 50 kilometara.

Stižu kineski milioni za srpske autoputeve

Ilić je istakao da će Srbija biti prva zemlja koja će koristiti predviđenih 10 milijardi dolara koje je Kina namenila ulaganjima u jugoistočnoj Evropi.

Ministarstvo građevine i urbanizma potpisalo je krajem decembra prošle godine predugovor za gradnju autoputa od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, u ukupnoj dužini oko 50 kilometara, sa predstavnicima "Šandong haj-spid grupe", a vrednost te investicije je 333 miliona dolara.

Učešće kineske kompanije u tom projektu iznosiće, kako je ranije najavljeno, 51 odsto, a srpskih preduzeća 49 odsto, s tim što će ukupno angažovanje radne snage iz Srbije na tom projektu biti oko 70 odsto, jer će kineska kompanija angažovati i deo naše radne snage.

Ministarstvo građevine je najavilo da će se deonica Koridora 11 od Preljine do Požege, kao i deonica Beograd - Obrenovac graditi putem koncesije. Deo autoputa od Liga do Preljine već gradi azerbejdžanska firma Azvirt sa domaćim građevinskim preduzećima, koja samostalno grade i deonicu od Uba do Lajkovca.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Velimir Ilić kinezi saobraćaj infrastruktura koridor 10 koridori izgradnja autoputa autoput Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana