Tekst objavljen: 14.02.2013 13:34        


Finansijski direktor Naftne industrije Srbije, Anton Fjodorov, predstavio je na Beogradskoj berzi poslovne rezultate kompanije koja je lani zabeležila neto rezultat od 49,5 milijardi dinara.

Srbijagas duguje NIS-u 20 mlrd. RSD, JAT milijardu

EBITDA je iznosila 66,5 milijardi dinara što je povećanje od 52,4 odsto u odnosu na 2011, dok je ovaj pokazatelj u četvrtom kvartalu usled povećanih troškova oko pančevačke Rafinerije i delimičnog „praznog hoda“ iznosio 18,4 milijarde dinara (pad od 8,5 odsto).

Prihod od prodaje NIS-a u protekloj godini iznosio je 226,2 milijardi dinara što je povećanje od 21 odsto premda je zabežen pad prometa od 1,3 odsto pre svega usled smanjenja veleprodaje (pad od 8,3 odsto).

Kada je reč o potraživanjima od javnih preduzeća, Fjorodov je izjavio da je dug od strane Srbijagasa i dalje visok i iznosi oko 20 milijardi dinara, te da se nakon nekoliko neuspelih pregovora do kraja februara očekuje delimična naplata ovog potraživanja.

Potraživanje prema Jat Airways-u, prema njegovim rečima, nakon januarske naplate od 250 miliona dinara iznosi oko milijardu dinara, dok je sa EPS-om postignut dogovor o reprogramu duga.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
srbijagas naftna industrija srbije energetika Jat jat airways

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana