Tekst objavljen: 27.03.2013 9:30        


Dan nakon što je objavljen tekst u “Vašington postu” da je “Kipar bajata vest, Slovenija je sledeća”, što znači da je posle Nikozije, Ljubljana najbliža bankrotu, u Deželi vlada gotovo opsadno stanje.

Slovenija na korak od “kiparskog scenarija”

Nova premijerka Alenka Bratušek je ekspresno reagovala izjavom da je “Slovenija stabilna zemlja i svako poređenje sa Kiprom nije primereno”.

Slovenački ekonomisti ozbiljno su shvatili argumente “Vašington posta”. - Imamo dva meseca da saniramo banke, u protivnom smo gotovi - opšti je zaključak koji je mogao da se čuje u Ljubljani među ekonomistima, koji su se, nakon upozorenja iz Vašington posta, digli na noge.

- Već četiri godine znamo da su banke u problemima, ali ništa nije učinjeno. Primer Kipra ipak nam može biti dragocen, jer su i tamo žmurili na probleme, a kada su izbili na videlo, onda su mere bile nemilosrdne.

Slovenačka kriza bliža je španskom modelu, nego onom na Kipru. Niko ne isključuje da će na kraju, ipak, morati da se pokuca na vrata Brisela, a to bi za Sloveniju bio konačni poraz, jer je od “zemlje-primera” postala “zemlja-slučaj”.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kriza u Evropi dužnička kriza ekonomska kriza Kipar slovenija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana