Tekst objavljen: 14.03.2013 11:30        


Belorusija i Srbija razmatraju mogućnost da počnu zajednički posao oko sklapanja Beloruskih trolejbusa, piše Beloruska telegrafska agencija (BELTA).

Sklapaćemo beloruske trolejbuse u Srbiji?

Ovu informaciju je u javnost izneo Juri Klemjato, generalni direktor kompanije "Belkomanmaš holding manadžment" posle sastanka srpskog predsednika Tomislava Nikolića sa beloruskim biznismenima.

Inače Belkomanmaš holding isporučuje svoje trolejbuse Beogradu već deset godina. Poslednji serija od 82 trolejbusa je isporučena Beogradu 2010. godine.

Sada kompanija sugeriše da preuzme posao obnavljanja i zamene beogradske flote trolejbusa. Nove trelejbuse bi trebalo da sklapa neko državno preduzeće u Srbiji. Beloruska i srpska strana su razmatrali i mogućnost stvaranja zajedničkog preduzeća koje će u Srbiji da radi sklapanje.

- Ipak sve zavisi od finansija. Taj posao će početi tek onda kada grad Beograd to bude mogao da isfinansira. Forma preduzeća koje će to raditi još nije do kraja dogovorana - kaže Juri Klemjato, navodeći da će on uskoro posetiti Beograd zbog nastavka pregovora.

Klemjato je rekao i da je Belkomanmaš ponudio i rad na modernizaciji transporntne infrastrukture - strujnih žica za trolejbuse i tramvajskih šina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gradski prevoz javni prevoz fabrika autobusa Srbija belorusija trolejbusi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana