Tekst objavljen: 07.02.2013 8:48        


Vlada Vojvodine prihvatila je aneks Sporazuma o prenosu imovine i obaveza Razvojne banke Vojvodine, koji je inače usvojen jesenas između Pokrajinske i Republičke vlade.

Razvojna banka još atraktivnija za buduće gazde

Tim ankesom proces preuzimanja RBV-a učinjen je „atraktivnijim” za banke koje su za to zainteresovane te odabir banke olakšan.

– Praktično, tim izmenama, prilikom odabira banke vodiće se računa ne samo o tome koliko zaposlenih preuzima i drugim uslovima koji su već postavljeni već i o brzini preuzimanja – kazao je pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman.

On je naveo da je predviđeno i da, kada se ta transakcija obavi, Pokrajina i Republika izdaju obveznice kojima će se pokriti razlika između depozita i aktive koju će nova banka preuzeti.

A srazmerno učešću u vlasništvu nad RBV-om (koje je, inače, tri na prema jedan u korist APV), po njegovim rečima, Pokrajina će za te namene na jednoj od narednih sednica Skupštine APV doneti odluku o zaduživanju za oko sedam milijardi dinara.

Radoman tvrdi i da prihvatanjem te izmene Sporazuma između dveju vlada Vojvodina „nije na šteti, niti u lošijem položaju”.

– Zapravo je reč o finalizaciji dogovora koji smo prethodno već postigli na nivou dveju vlada, a cilj je da se olakša proces preuzimanja RBV-a – naveo je on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vojvodina Srbija propale banke državne banke banka banke RBV Razvojna banka Vojvodine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana